naslovna
KULTURA · muzika

Legendarni Rolingstonsi su na bini već više od pola veka, a to se vidi i po ukupnom zbiru njihovih godina od 297 godina. Nesumnjivo je da predstavljaju svojevrsni fenomen koji i dalje opstaje, ali koje sve tajne stoje iza toga?

Činjenica je da ne može svako da se bavi muzikom toliko dugo i da uopšte ostavi takav trag u istoriji. Međutim, čak i oni koji nemaju takve aspiracije imaju puno toga što mogu da nauče od ovih legendi.

Naučite da preživite

Toliko je toga lošeg što je zadesilo ovu četvorku zajedno i pojedinačno, ali svaki put su se vratili na planirane staze. Bilo da je u pitanju rak, operacija mozga, ili samoubistvo partnera, oni znaju kako to da prevaziđu. Probajte i vi da budete jači od onoga što vam život pošalje.

Pazite na kilažu

Iako je Mik Džeger jedini u bendu zaluđen fitnesom, niko od četvorice nema ni gram viška. Svi su odrasli u ne baš zavidnim uslovima i iz toga naučili da treba biti zadovoljan onim što imate i iskoristiti to na najbolji način. Od mladosti su im ostale vitke figure i nepresušna energija koja ne zna za godine, a sve zato što se nikada nisu ugojili.

Budite umereni

Činjenica je da su radili mnoge stvari koje se nikome ne preporučuju i da su vodili razne borbe, ali jedan od ključeva opstanka je nepreterivanje ni u čemu. Ne dajte da ništa važno u vašem životu trpi zbog nečeg drugog ako se to može izbeći i prihvatite samo onoliko koliko možete da podnesete da ne biste pregoreli.

Volite to što radite

Neosporno je da Rolingstonsi obožavaju muziku i da upijaju svaki trenutak na bini kao da je najbolji u njihovom životu. A sada zamislite da i sami tako uživate u onome što radite. Mislite da je nemoguće? Samo treba da pronađete pravu stvar i opredeljenje, posle će sve biti lakše.

Prihvatite starost

Neki kažu da su Rolingstoni sada još impresivniji nego kada su bili mladi, a razlog tome može biti to što su prihvatili sve što im se desilo i što će im se desiti. Za njih je starost samo još jedan stupanj u velikom putovanju i oni ga iskorišćavaju najbolje što mogu. Na vama je da probate da uradite isto, tako da budete svesni ne samo onoga što ne možete, već i onoga što možete.

b4abf15442d598dcec04e4fe7833bdc6 Top 5 vrlo različitih obrada pesme „I Put a Spell on You“ prince Muzička recenzija: Prince „Piano and Microphone 1983“ (WB/Mascom) BRM logo izgled (1) (2) Prijavite se na Bunt rok festival cover www.jugorockforever.blogspot.com 5 domaćih pesama o Novoj godini · · · ·