Foto izvor: Pexels
PULS GRADA · gastro

Šta je bolje od hladnog piva dok leto ide ka svom zenitu? Verovatno dva hladna piva. A možda i hladno pivo sa dodatkom omiljenog soka. Zvuči vam čudno? Možda neće ako probate. Pivo zaista možete kombinovati sa nečim a da nije rakija.

Iako će neko možda reći da ne treba skrnaviti pivo i dodavati mu bilo šta, mi ćemo vam predložiti šta da dodate u svoje omiljeno piće i dobijete još bolji ukus. 

Pivo + sok

Nemci, pravi ljubitelji piva piju ga gotovo po ceo dan. I jedna od njihovih tajni jeste da dodaju limunadu i naprave  Radler. Odnos piva i limunade je 50:50. I ovo je super osvežavajuće piće. Pivo sa malim procentom alkohola i piva sa voćnim ukusom su odlična za ovu varijantu dodavanja soka, a sem limunade možete se osmeliti i probati nešto sa grejpom ili pomorandžom.

Pivo + gazirani sok

Ovo je kao Radler samo sa više mehurića. U italiji možete pronaći Diesel piće, kombinaciju točenog piva i kole, dok je na Kubi popularno The Bull, svetlo pivo sa đumbirom.

Pivo + ljuti umak

Za ovo ste sigurno čuli, Meskiko je poznat po svojim „koktelima“ piva i ljutih umaka. Jedno od najpoznatijih se zove Michelada i koktel je u stvari napravljen od piva i umaka od salse.

Pivo + (kratki) alkohol

Sem rakije, koja kad se meša sa pivom nastane tzv. podmornica (koje svakako ne preporučujemo usred leta), u pivo možete dodati i šampanjac ili margarite. A belgijska pšenična piva možete kombinovati sa Aperol Spritzem. Zvuči zanimljivo.

Pivo + pivo

Populrani nazivi su The SnakebiteBlack and Tan ali kako god ga zvali, probajte pivo i pivo. Mešajte različite vrste piva i dobićete dobar rezultat. Ovo su samo neki od predloga koji su do sada oprobani u svetu. Možda vi nađete novi recept za novo omiljeno piće.

cover Supa od kamenja: Jul mesec zaslužuje naročitu gastronomiju Bastino4 Baštino: Idealni restoran za letnje dane SALON DE THE 03 Čajdžinice u Beogradu plavo vino Plavo vino – vaše novo omiljeno piće