ur
U VAZDUHU · urban flash

Ako ste se nedavno iselili iz roditeljskog doma, čestitamo, vi ste sada potpuno funkcionalna odrasla jedinka. Sloboda je tu, konačno. Ali, svaka sloboda ima svoju težinu. Postoje neke stvari koje vam niko nije rekao o životu van roditeljskog doma, a koje bi bilo dobro da znate pre nego što napustite maminu kuhinju i tatinu fotelju.

Živite sami? Pa, niko vas neće buditi ujutru ako prespavate alarm. Morate postati odgovorna osoba i buditi se sami. Nema više mame da brine o vama. Takođe, suočićete se sa paklom zvanim- nema toalet papira. Činiće vam se svakog dana da nestaje. I to je možda tačno. Vi sami morate sada da brinete o zalihama! Onda, morate usisavati. Zaista morate. Higijena kuće se ne održava sama od sebe.

Sve je skupo. Moraćete se odreći nečega. Cigareta verovatno nećete, ali trebalo bi da jedete i povrće. Ne šlepajte se nedeljom kod mamae na ručku da jedete zdravo. Kupatilo isto treba ribati. Veruj nam. Moraš znati da promeniš osigurače i da znaš da proveriš da li je iskočio osigurač ili je samo nestalo struje. Nema više tate da to radi. Mleku baš brzo istekne rok. A hoćeš da jedeš tri obroka dnevno? Da, sa tvojim kulinarskim umećima dva od tri obroka dnevno biće testenina. Avokado je luksuz a ne potreba. Sad kupuješ od svog novca za sebe. Baš je problematična ova ishrana, zar ne? Ako tražiš cimera/cimerku pripremi se na muke. Idealni ne padaju s neba. Bićedobro da je čuo za dogovor i zna kako funkcioniše cimerstvo!

Sunđer za sudove je uvek prljav. Kako tako nije bilo dok ste živeli sa roditeljima? Jasno vam je-mama. Nijedna posuda nema poklopac, a nemate ni čistih sudova nikada. Čini se da nije baš jednostavno živeti van roditeljskog doma. Ali, sve se da prevazići i naučiti.


zu Kraj jedne ljubavne priče: Angelina Jolie i Brad Pitt uj Sa kakvim se aspurdnim očekivanjima žene suočavaju od strane društva bj Danski recept za srećan život Afrodita Botičeli Niste krivi vi, kriva je evolucija ·