belefpress4
PULS GRADA · agenda

Lena Kovačević, „Orthodox Celts“, „Neverne Bebe“, Hor Kolibri, Roman Simović i Gudači Svetog Đorđa, nastupiće na Beogradskom letnjem festivalu koji se održava od 22. juna do 15. jula u srpskoj prestonici. Program obuhvata 25 raznovrsnih, bogatih događaja, među kojima je 12 koncerata klasične i zabavne muzike, četiri dramske predstave i isto toliko pozorišnih performansa, tri dečja programa i dve izložbe.

Umetnički direktor festivala Aleksandar Ilić napomenuo je da je izuzetno teško organizovati festival koji se održava u momentu kada u Beogradu boravi najveći broj turista iz celog sveta. Na otvaranju festivala u Kombank dvorani, 22. juna predstaviće se International prodigy orchestra and choir iz Republike Kine.

Zajedno sa njima će nastupiti i prvakinja Beogradske opere Jasmina Trumbetaš Petrović. Koncertu će prethoditi performans igrača Instituta za umetničku igru ispred platoa Kombank Dvorane na Trgu Nikole Pašića. Pre starta Belefa, kao zagrevanje za festival zakazan je koncert dečjeg Hora Kolibri u Bašti SKC-a.

Belef zatvara zvezda svetkog renomea, violinista Roman Simović koji će zajedno sa Gudačima Svetog Đorđa nastupiti na sceni Kolarca. On je istakao da zahvaljujući Francuskom institutu u Srbiji, u Beogradu će biti izvedena pozorišni performans Vivisekcija kredenca. Pozorišni performans koji je naišao na odlične kritike svuda u svetu biće odigran u Bašti SKC-a. U saradnji sa Ambasadom Izraela u programu Belef-a naći će se u istom prostoru i vizuelni spektakl za decu Silver u izvođenju Silver Dance Company.

Austrijski kulturni forum je najviše doprineo dolasku značajne koreografkinje Dagmar Dahauer u Beograd koja će u Sali SKC-a izvesti plesni performans Čudesne godine. Ona u svom nastupu koristi bečki valcer.

Među najpopularnijim programima Belef-a biće koncert naše džez-pop zvezde Lene Kovačević koja će 13. jula u Bašti SKC-a održati koncert, Nevernih Beba koji ove godine slave 25 godina postojanja i benda Orthodox Celts koji se uvek trudi da napravi drugačiji koncert od svih ostalih a sa istom ili boljom atmosferom.

Lord of the dance Lord of the Dance sutra u Kombank areni lipstick_for_men.jpg Deset najboljih lažnih reklama u serijama i filmovima Koncert: Tarja Turunen Koncert: Tarja Turunen Queen Queen · · · ·