Paul Newman
fotografija

Toliko puta ste za nekoga rekli da je „cool“ a da pritom niste na umu imali one koji su u značajnoj meri učinili ovaj izraz toliko rasprostranjenim. U različitim životnim situacijama, ovi ljudi poznati širom sveta bili su mnogo više od jednog određenog značenja reči. Istorija ih je zapamtila na različite načine, ali činjenica da ih danas u pop kulturi, modi, umetnosti i dizajnu često srećemo kao neiscrpan izvor inspiracije, čini da ih sa punim pravom smatramo dovoljno dobrim da za njih kažemo da su „cool“.

Malo zato što su zaista bili dobri u onome čime su se bavili, malo zato što ih je kamera volela, mnogi od njih verovatno nisu ni mogli pretpostaviti koliki će uticaj imati na buduća pokoljenja. Pokazali su nam kako se pleše, kako drži cigareta, kako da ženstvenost bude neizostavni deo svakog odevnog predmeta, ili kako da nosimo odelo, mantil, kaput. Današnje zvezde ne poseduju šarm onih o kojima ovde govorimo, a da li će uspeti da ga povrate, na istoriji ostaje da pokaže.

Bend The Beatles pre nego što su postali slavniOtvori galeriju

Poznati u trenucima opuštanja Poznati u trenucima opuštanja Momci iz geta Foto-dokumenti: Momci iz Bronksa Civilizacija i priroda - borba i koegzistiranje Priroda protiv civilizacije Šta životinje žele? Za čim čeznu životinje iz Zoo vrta? · · · ·