Blick auf Oberbergen
PULS GRADA · gastro

Tradicionalna vinogradarska kultura neguje se u 13 plodnih regiona u Nemačkoj, od Elbe i Zale-Unštruta na severoistoku, do jezera Konstanca na krajnjem jugozapadu. Najrasprostranjenije sorte su rizling i miler-turgau, kao i pino noar.

Vinska pokrajina broj 1 je Porajnje-Falačka sa ukupno 6 vinskih regiona. Tokom godine brojni festivali i manifestacije slave vino. Na tradicionalnom godišnjem festivalu berbe grožđa bira se i nemačka kraljica vina. Duž obale Rajne pružaju se vinogradi od kojih zastaje dah, a jednom godišnje, između maja i septembra, održava se i atraktivna manifestacija Rajna u vatri. Spektakularni vatrometi dodaju crvene tonove magične lepote obalama između gradova Rudeshajma i Bona.

Nemačka vina (Izvor: Because You Are Hungry / Benedikt Steinle & Antonia Kögl)Otvori galeriju

Svečano ukrašeni brodovi plove u večernjim satima rekom, kako bi svojim gostima, uz kapljice nemačkog vina, pružali najlepši pogled na vatromet. U gradiću Bon-Rajnau se odigrava i najveći događaj, fešta sa oko 300.000 gostiju i predivnim pogledom na ponoćni spektakl-vrhunac nezaboravne večeri.

Plazma Plazma Kocka za potpuni užitak u Novoj godini A50Z9043 Cantina De Frida – 10 godina u jednoj noći pagecover Campania pizza sharing: Novi koncept popularnog italijanskog restorana Čiken McNagets Kako se prave Mekovi pileći kroketi? · · ·