222b8a6d65a3e5d4ea4304d8219c6820
NULL · stilistika

Sezona venčanja uveliko je počela, te se nameće pitanje šta obući za jednu ovakvu svečanu priliku. Elegancija i malo glamura zvuče kao savršen odgovor na ovaj modni rebus. No, treba voditi računa da celokupan stajling, uključujući propratne modne detalje, šminku i frizuru bude savršeno usklađen kako biste svojim izgledom skrenuli pažnju na sebe i ostavili upečatljiv utisak.

Iako se haljina uvek smatra prikladnim odabirom, treba imati na umu i druge modne kombinacije koje mogu biti jednako efektne. Šik komplet, svilena bluza u kombinaciji sa pantalonama visokog struka ili suknjom s karnerom, samo su neka od maštovitih rešenja. U nastavku pogledajte koji komadi su prikladni za venčanje, kao i to kako ih možete stilizovati za ovu svečanu priliku.

Elegantno odelo

Neke dame ne vole da nose suknje ili haljine, čak ni u svečanim prilikama. Stoga je jedno šik odelo sjajan izbor. Za prolećna i letnja venčanja birajte svetlije, pastelne tonove, samo vodite računa da vam model odgovara, odnosno da sako nije preširok. Kada su u pitanju pantalone, ove sezone možete birati najrazličitije krojeve, od onih ravnih koji lepo padaju, preko kraćih modela na ivicu i kilota, pa sve do zvoncara koje se ove sezone vraćaju na velika vrata.

Komadi cvetnog dezena

Ukoliko ne želite da delujete previše formalno, opredelite se za cvetni uzorak. Delovaćete dovoljno elegantno, ali i romantično. Ovaj dezen odličan je izbor ukoliko ne volite boje, jer je vrlo efektan u crno-beloj kombinaciji.

Nabori i karneri

Karneri se ove sezone javljaju u najrazličitijim formama, od strogih geometrijskih linija, do lepršavih, talasastih krojeva. Koji god stil da preferirate, imajte na umu činjenicu da su karneri sjajan izbor jer kamufliraju sve nedostatke figure. Prekrijte bujne grudi, istaknite tanani struk ili vizuelno izdužite figuru odabirom haljine sa kaskadnim slojevima karnera.

Prigrlite rukave

Pozvani ste na venčanje na nekoj neobičnoj lokciji za koje niste u potpunosti pripremljeni ili pak na ceremoniju crkvenog venčanja koja podrazumeva pokrivena ramena?  Odaberite šik komad sa neobičnim rukavima! Zvonasti, lepršavi, prozračni, od tila ili čipke, sa manžetnama ili bez njih… Iako su se rukavi ranije smatrali neprimerenim za venčanja i odavali pomalo loš utisak, ove sezone kreatori vodećih svetskih brendova vraćaju ovaj trend u svečano odevanje. Oni će zasigurno dati jednu suptilnu notu i dozu elegancije vašem svedenom izdanju.

Zavodljiva čipka

Čipka više nije rezervisana samo za mlade, već je ušetala i među goste zahvaljujući maštovitim, fluidnim kreacijama punim volumena i zanimljivim bojama. Na bretele, sa asimetričnim ili kaskadnim karnerima, sitnijeg ili krupnijeg rada… Izbor je na vama. Ono što je neosporno je da ćete ovakvom haljinom pobrati brojne komplimente ostalih zvanica.

Sako-haljina

Ukoliko volite malo ekstravagantniji izgled, obucite modernu sako-haljinu. Iako je ovaj model u svakodnevnoj varijanti atraktivan u karo dezenu, za venčanje birajte jednobojne modele. Malo dublji izrez, kroj koji prati liniju tela i pristojna dužina osiguraće vam glamurozan, zavodljiv izgled. Kombinujte je sa salonkama ili efektnim sandalama sa kaišićima, a aksesoare svedite na minimum.

Komplet modernog kroja

Zaboravite na tradicionalne šanel kostime od tvida kakav obično nose mame i bake na venčanjima. Dizajneri nam preporučuju moderne, ležernije krojeve koji su istovremeno ženstveni i prefinjeni. Cvetnog ili pak apstraktnog printa, jednobojni, pastelni, crno-beli, sa uskom ili midi suknjom punog kruga. Opcije su brojne, te odaberite svoj savršeni kroj i stilizujte ga suptilnim detaljima kako bi još više došao do izražaja…

rk5161-1636868_960_720 Šta boje koje nosimo govore o našem karakteru cover Modna PVC-manija cover Budite glamurozni kad otkuca ponoć 123456 15 novih trendova kada su u pitanju nokti · · · · · ·