cover
PULS GRADA · stilistika

Ako se kao verni pratilac modnih trendova sa pravom pitate koje će se to cipele nositi ove godine – na pravom ste mestu. Odgovor i preporuke slede u nastavku, a vi polako počnite da sređujete cipelarnik i razmišljate kako da u 2019. zagazite sa stilom.

Tekst: Isidora Spasić

Kaubojske čizme

Već nekoliko sezona kaubojske čizme su aktuelne, ali čini se da će u 2019. godini zasijati u svom punom sjaju. Uticaj osamdesetih godina vidno se primećuje u siluetama, detaljima i obliku pete, pa ćete zasigurno naći unikatan par kaubojskih čizama koji će se uklopiti u vaš stil oblačenja.

Nosite ih uz pastelne boje kako biste na neočekivan način razbili monotoniju i uneli kontrast u vaše celokupno modno izdanje.

Ukrašene patike

Sigurno se sećate da su prošle godine takozvane „tatine patike“ bile izuzetno popularne. Ove godine njihova rođaka će biti prisutnija, a ona zapravo predstavlja te iste džombaste sportske patike, samo ovog puta ukrašene šljokicama, kristalima, kamenčićima i lancima.

Nosite ih uz sportski šorts i havajsku košulju. Zvuči ekscentrično, ali ovakve patike podrazumevaju da ćete odvažno pristupiti njihovom kombinovanju sa odećom.

Cipele na štiklu sa neobičnim detaljima

Poenta je da ovakve cipele budu što neobičnije, i da deluju poput svojevrsnog umetničkog remek-dela. Oblik može da ostane klasičan, ali je obavezno da detalji u vidu školjki, perli, lažnih dijamanata i drvenih kuglica budu ti koji će ostaviti vizuelni pečat.

Nosite ih uz nešto neutralno i jednostavno kako bi došle do izražaja. Zaboravite i na nakit, te prepustite da neobični detalji na cipelama zauzmu centralno mesto u kompletnom stajlingu.

Sportske sandale

Iako je nastupila 2019, moda inspirisana devedesetim godinama i dalje dominira modnom industrijom. To se odražava i na obuću, zbog čega su sportske sandale sa visokom platformom i trakama opet in.

Nosite ih uz crnu odevnu kombinaciju kako biste postigli uglađen monohromni izgled.

Animal print motivi

Ono što je pogodno kod cipela koje na sebi imaju animal print jeste što njihov oblik može da varira. Tako su podjednako trendi duboke i plitke čizme sa ovim motivom, kao i patike ili cipele na štiklu sa otvorenom petom. Iz humanih razloga savet je da zaobiđete pravu kožu, te da se odlučite za eko varijantu koja na sebi može imati šaru zmije, leoparda, zebre, tigra…

Nosite ih uz jarke boje, ali vodite računa da se u odeći ne pojavljuju drugi dezeni i šare. Tako ćete na pravi način izbalansirati izgled od glave do pete.

Sandale sa kaišićima

Jednostavan i minimalistički dizajn ovakvih sandala uklapaće se uz sve stvari iz vašeg ormana, pa će čak i običan par farmerki uz njih delovati šik. Pored standardne crne i bele, preporuka je da odaberete i jedan par u nekoj boji. A što su trake i kaiščići tanji i interesantnije raspoređeni na ovakvim sandalama, to će vaša stopala lepše izgledati u njima.

Nosite ih uz crne pantalone i belu košulju. Dobro će se slagati i sa dubokom šarenom suknjom, u kombinaciji sa jednobojnom majicom.

collage Najbolji stilski trikovi za prikrivanje suvišnih kilograma collage Odevne kombinacije poznatih dama koje ćemo rado kopirati ove zime collage Poznate dame koje su nas najviše inspirisale u protekloj godini collage Džulija Roberts nosi glavne trendove za 2019. · · · · · ·