charles-koh-607576-unsplash-696x464
životna sredina

Najveći lanac kafeterija na svetu odlučio je da se pridruži globalnoj akciji očuvanja životne sredine. To je zaista pohvalan potez, s obzirom na to da velike kompanije jednom promenom mogu da naprave veliku razliku. Naravno, glavni cilj je smanjenje plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu. Dragi naši, evo šta možete da očekujete kada Starbucks konačno otvori svoja vrata u Beogradu.

Starbucks planira prvo da smanji, a zatim i da potpuno izbaci iz upotrebe zelene plastične slamčice. Očekuje se da će one otići u istoriju do kraja 2020. godine. Ovaj čuveni lanac posluje u velikom broju zemalja, te će promena teći postepeno, prvo u Vankuveru i Sijetlu, pa onda i u drugim gradovima širom sveta.

Procena je da se godišnje u njihovim radnjama upotrebi čak milijardu slamčica. Stoga, čelnici kompanije već uveliko tragaju za adekvatnom zamenom. Prva opcija koju će ponuditi potrošačima biće poseban poklopac. Ukoliko, pak zatraže slamčicu, moći će da je dobiju, ali će se one proizvoditi od recikliranih materijala.

Verujemo da će svako ko naruči Frappuccino dobiti ovu novu slamčicu, međutim, one će biti dostupne svima, bez obzira na piće koje naruče.

Primer Pixelate Jedinstveni ekološki mural od limenki na EXITU Green Fest filmski konkurs h Otvoren filmski konkurs za Green Fest 2018 Otvaranje Dunavskog eko parka u Smederevu 4 Posetite Dunavski eko park u Smederevu 2 Beograđani se priključili globalnoj trci za okeane · · · ·