flora-borsi-forgotten-dream-immigration-photo-collage-11_cover
KULTURA · fotografija

Svedoci smo da ljudi svakodnevno napuštaju svoje domovine u potrazi za boljim životom. Migracija u razvijene zemlje je konstanta ljudske istorije, na šta nas podseća fotografkinja Flóra Borsi u svojoj novoj kolekciji slika pod nazivom „The Forgotten Dream“.

Nije u pitanju tipična serija fotografija, već se radi o kombinacijama slika imigranata koji su došli u Njujork početkom 20. veka sa pozadinom grada kako izgleda danas. Kreativnim spajanjem prošlosti i budućnosti, Flóra nas podseća da je sudbina migranata u stranim zemljama uvek bila teška i neizvesna, a da je za neke ljude tako i danas.

U našoj galeriji možete pogledati zanimljive radove ove talentovane autorke, a u slučaju da vam se dopadnu, možete je zapratiti na Instagram i Facebook društvenim mrežama.

foto: Flóra BorsiOtvori galeriju
pagecovr Fotografkinja krši bizarne američke zakone Fran-Mart-Scotland-Photography-17_cover Druženje sa životinjama u ruralnim predelima Škotske mini Minimalizam na fotografijama 1-50_cover Leopardi u Mumbaju kao mačke iz susedstva · · · ·