Neustrašiva devojčica
PULS GRADA · aktuelno

Na Wall Street-u, nasuprot poznate statue bronzanog bika, na osmi mart je podignuta još jedna statua. U pitanju je bronzana statua devojke koja je večiti podsetnik snage žena, a rad je umetnice Kristen Visbal.

Bronzana statua bika na Wall Street-u je simbol dobrih vremena, i nakon 28 godina dobila je društvo. Statua neustrašive devojke već je postala atrakcija za turiste i fotografe. Naravno, podginuta je na Dan žena.

Projekat je finansirala kompanija State Street Global Advisors koja najavljuje i kampanju kojom će se povećati broj zaposlenih žena u raznim preduzećima. Pogotovo na rukovodećim pozicijama.

Na statui piše „Uticaj ženskih veština u rukovodstvu. Ona pravi razliku“. U proseku, u američkim kompanijama u odborima je jedna žena na osam muškaraca, iako sva istraživanja pokazuju da je mešovito rukovodstvo dalo bolje rezultate.

Model za statuu je bila devetogodišnja devojčica južnoameričkog porekla, a trebalo bi da simbolizuje mladu ženu spremnu za promene.

The Killers The Killers dolaze na Exit coverstraus „Dunavski valcer“ slavi 150. rođendan Mikser u silosima Mikser festival 2017 ponovo u silosima! youtube YouTube TV: Hoće li umreti klasična televizija? · · · ·