cover
PULS GRADA · moda

Jared se svojim hipnotišuće plavim očima prvo pojavio na malim ekranima, kao preslatki “babyface” i tinejdž srcelomac. Nakon toga je emigrirao u filmsku industriju, gde se u više navrata dokazao kao vrstan glumac, što je pre tri godine bilo ovekovečeno Oskarom. Negde između osnovao je popularan bend sa kojim je proputovao čitav svet. Da je talentovan nema sumnje. Da sve radi na svoj i originalan način svedoči i njegov modni pristup i individualni stil oblačenja.

Moj takozvani život je definitivno jedna od najboljih tinejdžerskih serija svih vremena. Ona je svetu predstavila sada već dve super zvezde, Claire Danes i Jareda Letoa. Retko ko nije bio zaljubljen u Jordana Catalana, koga je stidljivo glumio Jared. U seriji on je entuzijastični, mladi muzičar, što će se kasnije Jaredu ostvariti i u pravom životu, kada je osnovao muzičku atrakciju 30 Seconds to Mars.

Svoj ozbiljan glumački kapacitet pokazao je u više navrata. Bez obzira što je sekirom bio ubijen u Američkom psihu, i brutalno pretučen u Fight Clubu, Jared je uspeo da se iskaže. Remek-delo Requiem for a Dream, i diskutabilni eksperiment Mr. Nobody dali su mu šansu da zasija. Da je požrtvovan glumac, koji se posvećuje ulogama pokazalo se u ostvarenju Chapter 27, gde se ugojio čak trideset kilograma kako bi verno odglumio Lennonovog ubicu. Nasuprot tome, za ulogu transrodne žene u Dallas Buyers Clubu pretvorio se u kost i kožu.

Ali, očigledno je bilo vredno truda, jer je za tu ulogu dobio Oskara, kao i mnoge druge prestižne glumačke nagrade. Trenutno nas u bioskopima uhodi kao urokljivi Džoker dok hara sa Odredom otpisanih.

Sledeće godine će proslaviti petnaest godina postojanja benda koji je osnovao sa svojim starijim bratom Shannonom. On je glavni vokal, tekstopisac, svira nekoliko instrumenata, a takođe je i režirao spotove. Malo li je?! Bez obzira da li ste fan 30 Seconds to Mars ili ne, činjenica je da se ovaj bend usadio u srca mnogih (uglavnom) underground klinaca, koji vole taj spejs rok vajb, sa primesama elektro muzike.

Jared je jedan od onih poznatih koji deluju kao da svaki dan uz kapućino pijuckaju vodu sa izvora mladosti i doručkuju placentu. Da li možete da poverujete da čovek ima četrdeset četiri godine!? Ono što ga dodatno čini mladolikim jeste njegov neustrašivi stil. On ga je, da budemo iskreni, par puta stavio na vrh liste najgore obučenih muškaraca, ali ko još mari za to.

Jednog dana Jared se može videti u odrpanim pantalonama, poderanim cipelama i staroj košulji. Sledećeg dana će se kao dendi šetati u Gucciu i Saint Laurentu. Pa će nakon toga visiti po gradu u ponču, a za veče će zasijati u crnoj kožnoj jakni. Promenio je boju i dužinu kose nebrojano puta. Od roze zalizane, do blajhano plave, preko duge kose nalik Isusu, i punđe poput samuraja.

On će obući sve. Od tigrastih pantalona i havajske košulje, do skrojenih odela i satenskih leptir mašni. Po malo boho šik, po malo nonšalantni hipsterluk, malo uglađeni gospodin, malo glam rock zvezda. Sve u svemu, na kraju se dobije – neponovljivi Jared Leto.

Stil Jareda Letoa: Od elegantnog glumca do neobuzdane rok zvezdeOtvori galeriju
PicMonkey Collage City letnja preporuka #55: Majice inspirisane suncem i srećom vans Vans slavi pedeseti rođendan PicMonkey Collage cover City letnja preporuka #20: Trikoi i jednodelni kupaći Svemirko (foto: Jelena Bošnjak) S ofingera: Svemirko · · · ·