f335ad6ca9d2c45a87bae29efe0f4172
PULS GRADA · stilistika

Stil se menja i gradi godinama. Garderobu koju smo nosile kao tinejdžerke, sa dolaskom zrelog doba, zamenjuju nešto ozbiljniji komadi. U suprotnom, izgledamo detinjasto, često i neprilagođeno. Svako naše pojavljivanje na ulici, poslu, na okupljanju sa porodicom ili prijateljima nailazi na komentare, pozitivne, ili negativne. Potrebno je pronaći balans između naših godina i trendova koji su aktuelni za tu sezonu.

Nijednoj dami ne laska komentar da izgleda staromodno, te se za kompliment vredi potruditi. Pojedini komadi učiniće da izgledamo starije nego što to zapravo jesmo, te ih treba zaobilaziti u širokom luku. Naravno, poželjno je obratiti pažnju i na dezen i veličinu komada koji želimo da ponesemo, kao i na našu siluetu. U nastavku vam otkrivamo male tajne dobrog stila. Pažljivo čitajte i beležite, možda u nekim stvarima uporno grešite.

1) Ne živite u sadašnjosti

Vremena se menjaju, vi se menjate, i to treba imati na umu kada birate šta ćete obući za datu priliku. Naravno da vam komadi koje ste nosile u dvadesetim ili tridesetim sada stoje drugačije, te prihvatite da je vreme da ih prekrojite, odnesete u radnju polovne garderobe ili poklonite. Potrudite se da živite ovde i sada, u suprotnom, umesto mlađe, izgledaćete starije.

2) Pokušavate da glumite Zlatokosu

Sa prolaskom godina, primećujemo promene na licu, koža nije jedra kao što je nekad bila. Međutim, ukoliko odaberete pravu frizuru, nećete zapasti u zamku veštačkog podmlađivanja. Da biste izgledale prirodno i mladoliko, birajte kraće frizure, jer one doprinose lepoti lica. Caka je u volumenu i blagim prelazima. Duga kosa, poput one koju je imala Zlatokosa, ukoliko je tanka, izdužuje lice i ono ponekad deluje ispijeno i koščato.

3) Previše se izlažete suncu

Preplanuo ten je poželjan i pristaje mnogim damama. Međutim, treba znati meru, te staviti negovan izgled i zdravlje kože na prvo mesto. Dobro znamo da sunčevi zraci narušavaju izgled lica i doprinose stvaranju bora, stoga je preporuka da izbegavate deo dana kada su oni najjači, kao i sunčanje na plaži. Ukoliko volite tamniji ten, birajte proizvode koji u sebi sadrže sastojke za samopotamnjivanje. Da li ćete se odlučiti za sprej ili losion, izbor je na vama.

4) Nosite garderobu koja ne pristaje vašoj figuri

Dobro se zagledajte u svoj ormar. Da li vidite farmerke koje ste nosile u dvadesetim ili tokom tinejdžerskog perioda? Ukoliko je vaš odgovor da, vreme je da im kažete zbogom, jer nije dovoljno uvući se i zakopčati farmerke ili pantalone, već se u njima prijatno osećati. Nije važno koja veličina komada je u pitanju, već da ona treba da vam bude taman. Naravno, nemojte ići ni u drugu krajnost, a to je kupovina široke odeće, kako biste prikrile nedostatke. Nećete ostaviti lep utisak, jer će vaša silueta podsećati na džak. Naš savet je da pratite promene na svom telu, i da im se spontano prilagođavate. Tako nećete ostaviti utisak žene koja skriva godine, ili nema dovoljno samopouzdanja. Birajte odeću po svojoj meri!

5) Nosite preusku ili preširoku odeću

Tokom oblačenja, razmišljajte o tome koji deo tela želite da istaknete. Postoji pravilo kojeg se treba pridržavati, a to je da jedan komad treba da prati liniju tela, a drugi da bude ležerniji. Ako želite da ponesete uske farmerke ili pantalone, gornji deo trebalo bi da bude komotniji. Naravno, odličan utisak neće izostati ni ako obrnete, odnosno ponesete uži gornji komad uz zvonaste pantalone, ili lepršavu suknju. Na taj način, izgledaćete mladoliko, i dobijaćete samo komplimente.

6) Ne birate prave boje

Boje su često prva stvar koju primetimo na nečijoj kombinaciji. Nekada naš izbor bude pun pogodak, nekad totalni promašaj, a postoji i razlog za to. Pojedine nijanse ne pristaju gotovo nikome, i doprinose ispijenom izgledu lica. Tu spadaju sivkasti i bledi tonovi, i njih treba izbegavati. Birajte boje koje ističu vaš ten.

7) Preterujete sa perlama

Nažalost, ili na sreću, vaši životi ne liče na one sa dvora ili crvenog tepiha. Iako mnoge poznate dame pokazuju veliko interesovanje za skupocen nakit i ponosno ga nose tokom svečanih prilika, to ne znači da i vi treba da tražite perle iz bakine škrinje. One se stavljaju povremeno i umereno, i iako su samo detalj, za njih važe posebna pravila. Birajte ogrlice sa više tankih niski perli i izbegavajte krupne perle ili priveske. Naravno, valja se pobrinuti i da odeća isprati nakit.


collage Zašto je pletivo omiljeni deo jesenjih kombinacija? collage 10 komada garderobe koju muškarci treba da izbegavaju collage Šta nikako ne bi trebalo da nosite na venčanju collage Kako stilizovati midi suknju ove jeseni · ·