Velike kose za trendi žene
fotografija

Ovakvu ste frizuru sigurno negde već videli, ali prisećanje vam ne ide baš lagano… Moda šezdesetih često ima svoje reminiscencije u novim trendovima, ali natapirana punđa koja seže visoko u oblake, gotovo da nikada nije ponovo bila popularna kao nekad, pre pola veka. Razlozi su verovatno razni, a jedan bi mogao biti i taj što je ovakvu punđu veoma teško napraviti bez pola litre laka za kosu i sata provedenih pred ogledalom – pa ko bi se time još bavio? Možda samo Amy Winehouse koja je veoma uspešno vratila modu šezdesetih u užurbanu savremenu svakodnevicu.

Kako su šezdesete trebale da oslobode čovečanstvo, a naročito žene. Da im pokažu kako je lepo i poželjno nositi kratke suknje, velike platforme i ono glavno, neobične glomazne frizure, koje su podrazumevale natapiranu formaciju kose koja je mirno stajala bez obzira na pokrete glavom.

Bilo je potom pokušaja da se u modu vrati tako nešto, ali niko nije bio dovoljno lud da na sebe preuzme odgovornost povratka na sve one četke i lakove za kosu koje su damama onog vremena bile potrebne, pa je tako i moda otišla u zaborav. Sve dok se jedna legenda nije setila izgleda koji je potom kupio mnoge mlađe i starije žene, pokazavši, da ima nečeg gotovo romantičnog u tome kad vam je kosa poput kakve imitacije krivog tornja u Pizi.

Najpopularnija frizura tokom šezdesetih i ranih '70-ihOtvori galeriju
U refleksijama oka uhvaćena je čitava ceremonija venčanja Samouki fotograf pravi sjajne uspomene sa venčanja Populizam i Tony Futura Nadrealne fotografije koje ismevaju popularnu kulturu i potrošačko društvo Pirelli Pirelli kalendar: Manje glamura, a više prirodnosti Helmut Newton - svetski provokator broj jedan Helmut Newton: Legenda koja i danas pulsira · · ·