Mimikrija u svakodnevici
U VAZDUHU · urban flash

Ako vam se ikada dogodilo da uđete u nepoznat prostor i u njemu vidite neki deo nameštaja ili drugu stvar koja ima isti dezen kao onaj na vašoj garderobi, onda znate o čemu pričamo. Kamuflaža i mimikrija su u životinjskom svetu dobro poznate, a među brojnim životinjama često nam prvo pada na pamet kameleon. Ne morate da budete Madonna da bi vas okolina smatrala pravim „modnim kameleonom“ jer i u svakodnevici prerušavanja, slučajna ili namerna, nisu tako redak slučaj.

Neobičan fenomen koji se često dogodi sasvim neočekivano a koji je svakako povezan sa našim čulom vida odavno je i predmet proučavanja, ali i upotrebe čak i u profesijama kakva je mađioničarski zanat. Dakle, kad je potrebno da vas ne primete, da nešto ne bude sasvim upadljivo, a vi ogrnite nešto što će vas najlakše u pravom smislu te reči – stopiti sa okolinom.

Naši primeri su više slučajni no namerni, i dogodili u se kada su ljudi shvatili da je stolica na kojoj sede istog dezena kao i njihova košulja, ili kada su čarape bile baš iste nijanse kao i otirač ispod njihovih nogu. Pogledajte našu galeriju i slatko se nasmejte!

Mimikrija u svakodneviciOtvori galeriju
Tim Burton i Diznijevi junaci Kako bi Diznijevi junaci izgledali da ih snima Tim Burton Najbolje reklame na Superbowl-u Super Bowl: Reklame kakve nikada niste videli Čaj koji menja boju Čaj koji menja boju 6 neobičnih poslastica za ljubitelje kafe 6 neobičnih poslastica za ljubitelje kafe · · ·