Jedan od najboljih street art umetnika
KULTURA · art

To je grad u kojem danas već na gotovo svakom ćošku možete pronaći duhovite radove globalno popularnog street arta, a od nedavno su oni prihvaćeni i kao zvanična umetnost Njujorka.

Jedan od stanovnika ovog najnaseljenijeg američkog grada je Yoav Litvin, koji je rešio da napravi knjigu radova i biografija vodećih umetnika street arta. Odrastao je osamdesetih godina prošlog veka u „Velikoj jabuci“, kada su ga na putu od škole do kuće privlačile obojene zidne površine u kojima je viđao poruke do tada poznate samo iz knjiga o umetnosti. Čak i kada je na kratko živeo u drugom gradu njegova je fascinacija street artom nastavila da tinja, a obzirom da je postao fotograf rešio je da svetu pokloni seriju radova koji će posvedočiti o lepoti ove tehnike.

Potom je upoznao umetnike poput Coco144, Rona Englisha, Logana Hicksa i Alice Mizrachi sa kojima je postao prijatelj i koji su mu pričali priče o umetnosti na zidovima od Manhattana do Brooklyna. Knjiga pod nazivom Outdoor Gallery sadržaće ukupno 46 vodećih street art umetnika Njujorka, i povezivaće njihove radove i biografije.

bunny MOtvori galeriju
"Ispovesti" Candy Chang „Ispovesti“ Candy Chang – napišite šta vam je na duši Slike koje su inspirisale filmove Slike koje su inspirisale filmove Čitač Retrospektivna izložba Jugoslava Vlahovića „Knjige otisaka” Greatest Rides Ilustracije automobila koje vraćaju u detinjstvo · ·