Women Are Heroes Project, JR (favela Morro Da Providencia, Rio de Žaneiro 2008).Lica žena koje žive u faveli prekrivaju zidove nasumično izgrađenih kuća u ovom divljem naselju..
KULTURA · art

Srž ulične umetnosti je da nikada nije trajna. Čak i kada su „naručena“ ili navodno zaštićena, ova dela uvek mogu biti izložena vremenskim nepogodama, raspoloženju vandala i volji građevinara.

Kad to imamo u vidu, veliki je uspeh kada street artist postane prepoznatljivo ime širom sveta. Gde i kada je osmišljen rad takođe je nešto što veoma utiče na njegovu dalju sudbinu.

Neki od radova su dela poznatih umetnika koji su odabrani da se iskažu u domenu street arta, dok su neka dela uspela da izvuku autore iz potpune anonimnosti. Pogledajte deset najzanimljivih primera street arta širom sveta u našoj galeriji:

A Love Letter for You, Stephen Powers (Filadelfija 2008)Otvori galeriju
Muzej Vladimir Perić i Milica Stojanov: Istorija = polovna budućnost Metaobrok Izložba Miloša Spasića: Metapojavnosti/Metaobrok Duplex DUPLEX aukcija sutra u Parobrodu Bogujevici Večeras se otvara izložba „Bogujevici // Vizuelna istorija“