Stokholm
U VAZDUHU · promo

Zbog čega su švedski univerziteti specifični i kakav pristup studiranju imaju? Zašto je kreativnost više nego poželjna, a kritičko mišljenje podržano? To su samo neka od pitanja na koja će zainteresovani za studiranje u Švedskoj dobiti odgovore.

Ambasada Švedske predstaviće program “Study in Sweden” tokom predstojećeg Međunarodnog sajma obrazovanja EDU Fair koji će biti održan u petak i subotu 11. i 12. marta u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Tokom dvodnevnog sajma biće predstavljeni brojni programi osnovnih i master studija.

U petak, 11. marta u 14.30 posetioci će imati priliku da čuju šta Juan Gunaršon (Johan Gunnarsson), zadužen za međunarodni marketing i regrutovanje na Univerzitetu u Lundu u Švedskoj ima da kaže o tome zašto se švedski obrazovni sistem izdvaja i zbog čega je svrstan među najbolje na svetu. U subotu, 12. marta od 10.30 budući studenti imaće priliku da iz prve ruke dobiju informacije od Dene Dervanović, crnogorske studentkinje na školovanju u Švedskoj, o mogućnostima i prednostima studiranja u Švedskoj.

Nj.E. gospodin Krister Asp, ambasador Švedske u Beogradu ponosan je na to što je svaki deseti student u Švedskoj došao iz inostranstva, što potvrđuje  činjenicu da je obrazovni sistem u Švedskoj atraktivan studentima širom sveta, budući da se na većini univerziteta nastava odvija na engleskom jeziku.

“Obrazovni sistem u Švedskoj danas ima za cilj da podstiče kreativnost studenata i razvija njihovo nezavisno mišljenje koje se ne mora uvek nužno slagati sa profesorovim”, zaključuje on.

“Study in Sweden” je sveobuhvatan zvaničan resurs za studiranje u Švedskoj za potencijalne strane studente i promoviše 900 master studijskih programa i stotinu programa osnovnih studija iz različitih oblasti.

Svake godine u Švedsku dođe oko 34.000 stranih studenata upisanih na neki od hiljadu programa koji se nude na engleskom jeziku. Takođe, oko 6.500 stranih studenata godišnje odluči da doktorske studije završi u Švedskoj. Švedski obrazovni sistem nudi studentima šansu da razviju neophodne veštine i alate za globalnu karijeru gde god da budu živeli, a koji će im biti dragoceni i u sadašnjosti i u budućnosti.

London IDEA festival: Osetitite duh Londona u Beogradu Frikom basket Projekat „Frikom Basket“ nagrađen u Londonu Večera u mraku “Večera u tami” prvi put kod nas Nike servis za potrošače Nike Shop: Novi servis za potrošače