devedesete
PULS GRADA · moda

Ovo će biti svojevrsni modni vremeplov u 1996. godinu. Hm, možda i vi mislite da je od 1996. do danas prošlo deset godina, ali odgovor može da vas šokira- dve decenije su prošle. I, ako se osvrnemo na vreme koje je prošlo i pogledamo šta je tada bilo moderno, možemo da vidimo da se dosta toga „vratilo“ u modu danas, 20 godina kasnije.

Ako hoćete da pođete stazom sećanja na modu od pre dvadeset godina, prva stvar koje ćete se setiti su uske haljine, kao što su ih nosile devojke iz slavne grupe Spice Girls.

Ovaj komad odeće je bio nezaobilazan u svačijem ormaru i nosile su ga sve javne i manje poznate ličnosti. Nešto se neočekivano vratilo u modu ove godine, a bilo je nezaobilazan detalj pre dvadeset godina-čoker.

Preširoke pantalone na tregere su pre dvadeset godina napravile modni bum došavši kroz hip-hop u mejnstrim kulturu. Da li su se vratile na velika vrata, jesu.

Serija Baywatch je bila apsolutni hit i vratila je u modu jednodelni kupaći. Po plažama sveta i ove godine možemo videti da se ovaj model itekako nosi.

Frizura devedesetih je definitivno bila konjski rep, a devojke koje su nosile dva, kao Pipi Duga Čarapa su bile apsolutno moderne.

Trake za glavu i marame su devedesetih takođe bile moderne. Ovo se danas većini čini smešnim ali tada je bio poslednji modni krik.

Gde su trake oko glave, tu su i trake oko ruku, neka vrsta znojnice. Sećate se?

Najveći hit pre dvadeset godina su bile premale sunčane naočare. Toliko male da su svima ružno stajale, a svi su ih nosili. Bukvalno svi.

PicMonkey Collage City letnja preporuka #55: Majice inspirisane suncem i srećom vans Vans slavi pedeseti rođendan PicMonkey Collage cover City letnja preporuka #20: Trikoi i jednodelni kupaći Svemirko (foto: Jelena Bošnjak) S ofingera: Svemirko