žene
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Još uvek postoje stvari o kojima žene moraju da brinu a muškarci ne moraju. Jednakost polova je više nego ikada u centru pažnje, ali čini se da su neke stvari prihvaćene kao norma i teško je osloboditi ih se.

I dalje je sramota da muškarci uzmu odsustvo kada se rodi dete, žene će uvek gledati ispod oka i prezrivo ako doje na javnom mestu, žene i muškarci su i dalje drugačiji kada je u pitanju seksualno ponašanje. Dakle, da zaklučimo, ono što je za muškarce prihvatljivo za žene je pogubno. I ovo su samo neki od primera, a navešćemo ih još.

1. Izbor odeće
„Kako se obukla, sama je tražila“. „Neprikladno se obukla za ovu priliku“. „Šta ona misli gde je“. Što se muškaraca tiče, to je opušteno, oni mogu ranac iz osnovne škole da nose i u operu, a svojim oblačenjem ne poručuju ništa nikom. Ali, žene bivaju posmatrane kao seksualni objekti, ili nedovoljno privlačne, u zavisnosti od toga kako su se obukle. Odeća nije poziv na zviždanje, uznemiravanje, napad. Svako treba da nosi ono što voli.

2. Pilule
Ako ste ikada uzimale pilule, onda zante koliko je to stresno. Iako se ne čini tako. Kontrola rađanja je definitivno poverena ženama, muškarci ne moraju čak ni kondom da nose sa sobom. A onda, ako ste vi zaboravili da popijete pilulu, a dešava se, ili vam pilule stvaraju hormonske probleme, a znate da ne možete da se oslonite na partnera, zaista može da nastane problem.

3. Dlake
Muškarci mogu kako hoće i gde hoće. Na licu, na grudima, na genitalijama, na nogama, ispod pazuha. Žene ne smeju nigde. Muškarci imaju pravo da komentarišu kako im se ne sviđa tvoja „frizura“ ili bilo kada da te prozovu dlakavom.

4. Ili si nafrakana ili neuredna
Ako držiš baš do sebe, i uvek si sređena, pa da, zameriće ti. Ako ne ideš okolo sređena, zameriće ti i to. Možeš biti aljkava, neko ko ne brine o sebi, a možeš biti neko ko samo brine kako izgleda. Pa, ti biraj, sredine nema.

5. Komplimenti
Muškarci misle da imaju pravo da ti kažu sve što misle. Lepa si, pametna, zabavna. I šta onda? Ti moraš da se osećaš počastvovanom? Čak i kada komplimetni dolaze od nekog ko smara ili je užasan, ako žena ne kaže „Hvala“, ili „Ne, nisam“, odmah će biti smatrana neučtivom jer je odbila „kompliment“ njegovog visočanstva muškarca.

6. Biološki sat, odnosno svačije interesovanje za njega
Svi imaju pravo da pitaju ženu kad će da rađa. Ali bukvalno svi. Na poslu, prilikom porodičnog okupljanja, kad god se povede bilo kakav razgovor može da usledi pitanje: „Kad ćeš imati decu?“ Ljudi ne shvataju da je ovo: 1. zadiranje u privatnost, 2. neke žene ne žele da imaju decu. Da, koliko god bilo šokantno. A neke ne mogu da imaju decu.

cover Bidermajer: Buket koji donosi sreću lepota Lepota je u oku posmatrača Scrc 2-L cover1 Srcodar – motivacioni kalendar Mine Rajčić kraljice Pripadnice kraljevskih porodica koje imaju stila ·