cover
PULS GRADA · moda

Ona je oličenje reči „cool“, njen izgled je uvek inovativan, boja glasa prepoznatljiva, a čini se i kao da je pronašla izvor mladost, jer uopšte ne stari. Bend u kome peva jedan je od najpoznatijih na svetu, a kada je sama zakoračila na scenu postala je senzacija za sebe. Na njoj sve dobro stoji, ali ona se ne boji modnih rizika, zbog čega je ova harizmatična pevačica postala uzor mnogim generacijama i sasvim opravdano njihov modni guru.

Gwen Renée Stefani je američka pevačica, tekstopisac, modni dizajner i glumica. Jedan je od osnivača i glavni vokal benda No Doubt. Solo karijeru započela je 2004. godine albumom “Love.Angel.Music.Baby.” Sećate se sigurno hitova koji su proistekli iz njega, kao što su “What You Waiting For” i “Hollaback Girl”. Dve godine kasnije izdala je svoj drugi solo album, “The Sweet Escape”. Treći solo album, “This Is What the Truth Feels Like”, izašao je ove godine.

Gwen je u svojoj solo karijeri, kao i u onoj sa grupom No Doubt, prodala preko 30 miliona albuma širom sveta. Osvojila je tri Grammy nagrade i razne druge, poput američkih, britanskih i Billboard muzičkih nagrada. Našla se i na skoro svim naslovnim stranicama prestižnih modnih časopisa. Pre pet godina postala je portpalor za L’oreal Pariz.

Godine 2003. debitovala je sa svojom modnim brendom L.A.M.B. Prva kolekcija imala je u sebi uticaj mode iz mnogih kultura, od japanske do jamajčanske. Osim same Gwen, ove kreacije nosile su i druge poznate ličnosti, poput Nicole Kidman. Gwenina opsednutost japanskom kulturom i Hirajuku devojčicama odrazila se u njenom modnom dizajnu, ali i u tome da sa sobom ima grupu pratećih igračica u tom stilu koje je svuda prate. Hirajuku Girls dobile su naziv po istoimenoj stanici koja se nalazi u Tokiju, a njihova odeća je nešto poput gotik Lolite. Kasnije će Gwen lansirati seriju lutaka i crtanih filmova inspirisanih ovim Hirajuku pojavama.

U okviru svog modnog brenda, prvi put je 2007. godine izbacila parfem pod nazivom L. Dve godine nakon što se pojavio njen modni brend ona ga je proširila i za sve ljubitelje Hirajuku kulture, a osim garderobe pojavilo se i pet parfema.

Gwen se dugo zabavljala sa jednim od članova No Doubta, basistom Tonijem Kanalom, i mnoge pesme zapravo su posvećene njemu. Nakon što su se rastali, malo je falilo da ista nesreća zadesi čitav bend. To je ujedno i period kada izlazi njihova najpoznatija pesma “Don’t Speak”. Nakon toga upoznala je gitaristu i pevača benda Bush, Gavina Rossdalea za koga se udala, nakon čega su dobili trojicu sinova. Venčanje se održalo dva puta, a Gwen navodi da je razlog za to bio kako bi ona mogla da nosi dve različite venčanice pravljenje specijalno za nju od strane Johna Galliana. Bez obzira na lepotu haljina, ona i Gavin su se razveli.

Esperimentisala je sa mnogim muzičkim i modnim pravcima: od surf punka i ska, do popa, elektra i hip-hopa. Gwen je kombinovala, nabavljala i pravila svu svoju garderobu dok je pevala u bendu. Tokom veze sa Tonijem nosila je indijsku nošnju iz poštovanja prema njegovoj porodici i poreklu. Počela je da nosi i indijske simbole i ukrase na licu što je dovelo do velike popularnosti, i masa mladih ljudi koji su slišali No Doubt počeli su da kopiraju njen eklektični stil. On je u to vreme bio obeležen kratkim majicama, plitkim pantalonama, često sa džepovima i na pruge.

Iako je po prirodi smeđokosa, Gwen se već dugo farba u platinasto plavo, po čemu je prepoznatljiva, kao i po svojim jarkim crvenim usnama i alabaster tenu. Nekoliko puta je napravila iskorak kad se ofarbala u bebi plavo i roze. Zbog svoje zanosne lepote glumila je još jednu plavušu, Jean Harlow u filmu “Avijatičar”.

Modni dizajn Gwen Stefani okarakterisan je kao mešavina Christiana Diora i Japana. Poslednjih par godina njen stil je postao ženstveniji, ali se njena ekscentričnost i dalje vidi u odabiru interesantnih, unikatnih i donekle provokativnih haljina. Postala je jedan od sudija u čuvenom reality takmičenju “The Voice”, gde je upoznala Blakea Sheltona sa koim je trenutno u vezi. Nadamo se da će uticati i na njegov modni stil…

Kliknite na foto galeriju ispod da biste otvorili Gwenin Style File.

Otvori galeriju
Kako da nosite džins Kako da nosite džins kao poznati Kupaći kostimi Kupaći kostimi za leto 2016. Burberry "London In Los Angeles" Event- Inside Beckhamovi: Porodica od stila Mango 2016. Mango kolekcija za proleće/leto: Od ležernosti do nežnosti