Lana Del Rey
PULS GRADA · moda

Kada slušamo Lanu Del Rey (uzgred, njeno pravo ime je Elizabeth Woolridge Grant), u nekim trenucima poželimo da vozimo rolšue i pijuckamo milkšejk s trešnjicom, nekada se osećamo kao u horor bajci, a često pomislimo da je ona Lynchova kreacija koja pevuši u nekom lokalnom retro baru nalik onima iz serije „Twin Peaks”.

Malo je onih pevačica koje uspevaju da nas ubede da prave, glamurozne muzičke dive – sa velikim kosama, veštačkim trepavicama i glasom koji će nas zauvek progoniti – i dalje postoje. Možda jedino Amy, koja na žalost više nije sa nama, i Adele, koja je na dugoj pauzi, zajedno sa Lanom mogu vratiti old school glamur obavijen u današnje ruho.

Uz prave dive neizostavno ide i specifičan stil. Lana svoj definiše kao “gangsta Nancy Sinatra” i “Lolita lost in the hood”. Iako je prva asocijacija, koja je ujedno i njen zaštitni znak: bogat venac od cveća u njenoj gustoj riđoj kosi, sa licem koje krase pune usne i snene oči ispod ajlajnera i dugačkih trepavica, Lanina modna evolucija i promena izgleda kroz godine donosi iznenađujuću šarolikost. Možda će vas njeni prvi modni koraci začuditi, pošto je na početku karijere izgledala kao simpatična devojčica koja cupka u vašoj lokalnoj kafani. Nakon toga usledio je izgled zbog kojeg ćete morati da protrljate oči da biste se uverili da u pitanju nije Jessica Simpson, već Lana Del Rey. Prelepa sirena zatim isplivava, reklo bi se uz poneku hiruršku intervenciju, nakon čega Lana koju volimo i kakvu ćemo dugo pamtiti, dobija svoj pun fashion oblik.

Uslediće anganžman za NEXT Model Management Agency, kao i saradnja sa H&M, gde će u jednom od promotivnih spotova pevati „Blue Velvet“, numeru iz istoimenog Lynchovog filma.

Bilo da je u spavaćici, ogrnuta svilenim ogrtačem i spremna da puca – High By The Beach, u teksas šortsu i starkama – Born To Die, u stilu Kenedijevh sa glamurom šezdesetih – National Anthem, Lana ne samo što je postala muzička i modna ikona već, na našu veliku radost, pretenduje da to bude još veoma dugo.

Kliknite na foto galeriju ispod da otvorite Lanin Style File.

Evolucija stila Lane Del ReyOtvori galeriju
Najbolji džemperi za jesen Najbolji džemperi za ovu jesen Pet ikona srpskog filma Pet modnih ikona srpskog filma Odelo od jutra do mraka U odelu na poslu i van njega Prolećna kolekcija modne kuće Chanel Dobrodošli na let kompanije Chanel Airlines ·