cover
PULS GRADA · moda

Dok većina Amerikanaca razmišlja o pakovanju kofera nakon predsedničkih izbora, Melanija Tramp će uskoro raspakovati svoje u Beloj kući. Rođena u susednoj zemlji bivše nam Jugoslavije, sirota Melanija izbegla je u daleku zemlju, gde je gradila karijeru modela sve dok nije upoznala multimilionera Donalda. Čini se da priča o američkom snu polako bledi za sve, osim za Prvu damu Melaniju. Ambiciozno navodi da će vratiti stil Džeki Kenedi, pa pogledajmo šta je do sada uradila po pitanju sopstvenog stila.

Rođena kao Melanija Knavs, u Novom Mestu (Slovenija), živela je u skromnom stanu u Sevnici, sa tatom koji se bavio trgovinom motora, i mamom koja je dizajnirala tkanine za dečju odeću. U nešto velelepniji stan preselila se tokom pohađanja dizajnersko-grafičke škole u Ljubljani, i studija koje je napustila nakon dve godine.

Pošto je zapala za oko modnom fotografu Stanetu Jerku, sa šesnaest godina odlučila je da se posveti modelingu, a dve godine kasnije odlazi u Milano kako bi ozbiljno gradila svoju karijeru. Život na relaciji Milano-Pariz prekinula je 1996. godine preselivši se u Njujork.

Da je Melanija uspela da bude model svedoče njena pojavljivanja u časopisima poput Harper’s Bazaar, In Style Weddings, New York Magazine, Avenue, Allure, Vanity Fair, Vogue, Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Donalda Trampa upoznala je 1998. godine na Nedelji mode u Njujorku. Sedam godina kasnije su se venčali, a Melanija je nosila venčanicu “tešku” 200 hiljada dolara, koju je kreirao John Galiano, tadašnji direktor modne kuće Dior. “Mini Donalda”, tatinog naslednika, dobili su godinu dana kasnije.

Melanijin stil je jednostavan, bez mnogo eksperimentisanja i rizika. Sigurna kalsika, moglo bi se reći. Obično nosi haljine jednostavnog kroja, malo do ispod kolena. U poslednje vreme mogla se videti u nekoliko varijanti bele duže haljine. Kada se odluči na boju, drži se isključivo jedne, i nikada ne nosi previše nakita. Uski kombinezoni i crna haljina pojave se s vremena na vreme. Voli belu, bež, zemljane boje, i nežne varijante roze. Duga svetlo-smeđa kosa, špicaste cipele na štiklu i preplanuo ten prate svaki njen outfit. Šarmantan osmeh, plave oči i figura modela čine da joj sve stoji kao saliveno, iako su njeni modni izbori, priznaćete, pomalo dosadni.

Priča se da Melanija pored slovenačkog, engleskog i srpsko-hrvatskog jezika tečno govori još i francuski, italijanski i nemački. Prava poliglotkinja, nema šta. Osim što je bila Titova pionirka, Melanija će ući u istoriju kao druga žena američkog predsednika koja poreklom nije Amerikanka. Prva je bila Louisa Adams, davne 1825. godine, rođena u Londonu, i žena šestog predsednika USA – Johna Quincia Adamsa.

Melanija najverovatnije nikada neće biti ni približno nalik Mišel Obami, a još manje Džeki Kenedi, barem oko toga svi mogu da se slože. Ostaje da vidimo kako će u naredne četiri godine stilista (ili stilisti) pomagati Prvoj dami. Želimo im puno sreće, kao i predsednikovom frizeru.

Kliknite na foto galeriju ispod da biste otvorili Melanijin Style File.

Style File: Melanija TrampOtvori galeriju
cover Braća Dassler: puma ili adidas Palmas Botique Palmas Boutique: Nova dizajnerska radnja u gradu presmešno Presmešni džemperi iz osamdesetih cover Najlepše haljine za sve predstojeće praznike · · ·