cover
PULS GRADA · moda

Kažu da u životu ne možeš uvek imati sve, a u Holivudu da nikada nisi previše bogat ili dovoljno mršav. Sve bi ovo možda i bilo tačno da zemljom ne hoda Natalie Portman. Završila je Harvard, osvojila Oskara, udata je, i majka jednog deteta (drugo je na putu). Ako nekima sve ovo nije dovoljno, dozvolite mi da vas podsetim kako je još krase nesvakidašnja lepota i prefinjen stil. Pa, u iščekivanju novih, podsetimo se svih pređašnjih svetlih modnih i drugih momenata u životu Portmanove.

Natalie je poznata glumica, neretko producent, a već neko vreme i filmska rediteljka. Ova Izraelka rođena je u Jerusalimu. Nećemo reći koje godine, šta vas se tiče – Natalie je dama. Pravo ime joj je Neta-Lee Hershlag, da budemo precizni. Kada je napunila tri godine, sa roditeljima se seli u Ameriku, a studije glume i plesa završava u Njujorku. Da se posvećenost plesu isplatila, posvedočiće jedan od filmova u njenoj karijeri, ali o njemu malo kasnije.

Da bi se nabrojale sve uloge u kojima je Natalie briljirala, potreban je najmanje još jedan tekst isključivo posvećen toj temi, ali spomenimo par. Sve je počelo, a verujem da se većina vas dobro seća, kada je još kao devojčurak zaigrala pored Jeana Renoa u Profesionalcu, reditelja Luca Bessona. Nakon toga pravi pauzu u glumačkoj karijeri i odlazi (ni manje ni više) na Harvard gde se posvećuje studijama psihologije. Citirajmo Natalie, koja je ovakvu odluku objasnila rekavši: ”Ne interesuje me ako studije unište moju karijeru. Radije ću da budem pametna, nego filmska zvezda.” Ipak, postala je i filmska zvezda. Bila je princeza u Star Warsu, hrabar borac za dobrobit svih u V for Vendeta, muza umetnika u Goya’s Ghosts, fatalna zavodnica u Closer, enigmatična kockarka u My Bluberry Nights

Oskara za najbolju žensku ulogu dobija 2011. godine, za igranje balerine u filmu Black Swan. U to vreme bila je u podmaklim mesecima trudnoće sa koreografom istoimenog filma, Benjaminom Millepiedom. Osim neverovatne glume, treba pohvaliti i njenu posvećenost vežbanju baleta, koje je praktikovala pet do osam sati – svaki dan, u periodu od šest meseci.

Kada je imala samo deset godina Revlon joj je ponudio da bude njihovo zaštitno lice za dečju kampanju; odbila je. Nije pogrešila jer je kasnije postala glavni predstavnik i promoter Diora. Na premijerama i drugim svečanostima uglavnom nosi kreacije ove modne kuće, a pokrovitelj je i parfema Miss Dior. Nacistički ispadi, sada već bivšeg kreativnog direktora Diora Johna Gallianoa, koji su izazvali skandal, na neko vreme udaljili su Portmanovu od pomenute prestižne modne sile. Na svu sreću, posle izvesnog vremena joj se vratila. Dior i Natalie predstavljaju zasigurno jednu od najuspešnijih modnih kolaboracija ikada, pogotovo od ove godine kada je postala prava Parižanka, preselivši se u Francusku.

Otkad je počela da hoda crvenim tepihom, pa do danas, njen izbor su jednostavne haljine, svedena šminka i malo nakita. Kada ste tako lepi i zračite, nikakve modne egzibicije i eksperimenti nisu vam potrebni. Kreacije su najčešće jednobojne, a linije jasne. Ako nije u Dioru, onda je u Rodarteu, Chloé ili Lanvinu. Ponekad se pojave karneri, čipke, ukrasi, printovi i asimetrične forme, uvek u skladu svedene elegancije. Štikle su obavezne, ali nikada vrtoglave potpetice.

Uskoro je možete videti u filmu Planetarium, gde glumi pored mlade nade Lily-Rose Deep, i u prošlogodišnjem ostvarenju A Tale of Love and Darkness, gde je potpisana i kao rediteljka. U blagoslovenom je stanju, i dok čeka rođenje svog drugog deteta, nastavlja da bude veliki humanista u konstantnoj borbi za ljudska prava. I ne samo ljudska, već i prava životinja. Naglasimo još i to da je Natalie od vegetarijanke postala veganka. Zaista, postoji li išta što ova žena nije postigla?! Ako saznate, javite mi.

Dotle, kliknite na foto galeriju ispod da biste otvorili Natalie Portman Style File.

Style File: Natalie PortmanOtvori galeriju
Žene preko 30 Šta oblače žene posle tridesete? Šta god hoće! mbb Millie Bobby Brown („Stranger Things“) nas je zaludela svojim stilom cover Korak po korak do savršenstva: Najbolja jesenja obuća sk Nekoliko lekcija o stilu iz Skandinavije · · · ·