coverdef
PULS GRADA · moda

Svi znamo da je Beyonce/Queen B već veoma dugo i opravdano kraljica svetske muzičke scene. Madonna može komotno malo da odmori.., ili malo više. Međutim, mlađa sestra Beyonce, Solange, već neko vreme ozbiljno pretenduje da bude hipsterska princeza modnog stila.

Osim što je pevačica i tekstopisac, Solange je i DJ, glumica i model. Na ovaj dugačak spisak može zasigurno da doda i titulu modne ikone. Sa devet godina već je pisala tekstove, sa petnaest je na kratko bila član Destiny’s Child, a sa šesnaest je imala svoj prvi ugovor sa izdavačkom kućom. Neke od tekstova napisala je i za svoju poznatu sestru, a i njoj je otac bio menadžer. Do sada je izdala dva albuma, a treći, koji će biti izdat pod okriljem njene produkcijske kuće Saint Records, očekuje se s uzbuđenjem. Njena muzika je kombinacija popa, psihodeličnog soula, R&B i elektronike. Između ostalih, sarađivala je i sa Pharrell Williamsom, The Lonely Island i Chromeom.

Kao i većina nas, Solange je takođe prošla kroz razne modne faze i eksperimentisala sa različitim stilovima. Od gotičarke i Harajuku devojčice, do rastaferijanke i holivudske dive. Godine 2008. bila je predstavnik Armani Jeansa, pod okriljem samog Giorgioa Armanija. Neki od dizajnera u čijoj je odeći danas možemo videti su: Alexander Wang, McQueen i Chanel. Jedan od njenih najvećih životnih i modnih uspeha bilo je – njeno venčanje. Tada je promenila čak četiri prelepe odevne kombinacije.

Ostavljajući iza sebe kikice, kratke majčice i zvoncare (opraštamo, ipak su to bile devedesete i rane dvehiljadite), Solange je evoluirala u mladu damu koja nosi svilene haljine, prirodne lokne, i hrabro kombinuje jarke boje sa različitim printovima, sve to obmotano u retro ruho šezdesetih i sedamdesetih. Gospođa Knowles i sama kaže: “Definitivno naginjem ka bojama i printovima. Volim da kombinujem različite printove, i mislim da imam dobar instinkt kako pravilno da ih uklopim”. Naglašava da joj je omiljena boja žuta, a voli i jarko roze. Kada neku od te dve boje uklopi sa komadom odeće koja na sebi ima print, oseća da je to njen, kako sama kaže, “Pravi outfit!” Njen najveći modni uzor je – njena mama Tina, koja ima svoju modnu kuću House of Déreon. Dok je Solange bila mala, gledala je mamine fotografije i divila se njenoj originalnosti i hrabrosti u izboru odeće, što je očigledno i nasledila.

Solangein modni stil je za obavezno praćenje i diskretno potkradanje. Instagram otkriva jednu osobu izuzetno istančanog ukusa, koja ima odlično oko da primeti sve što je vizuelno interesantno, kao i da uoči prefinjene detalje, i to ne samo kad je odeća u pitanju. Dokaz da je Solange neustrašiva vidi se po njenom oblačenji, ali i po stavu: setite se samo kako je u liftu mlatnula svog zeta Jay Z-a.

Kliknite na foto galeriju ispod da biste otvorili Solangein Style File.

Style File: Solange KnowlesOtvori galeriju
Moda za proleće 2016. Spremite se na vreme za proleće 2016. coverdef SZR Maskot: Istorija Jugoslavije skrivena u leptir mašni Air Force proslavio rodjendan Nike: Legendarni Air Force 1 proslavio 33. rođendan Mala crna haljina Najbolje male crne haljine nošene u 2015.