SUBJEKAT I OBJEKAT_cover1
KULTURA · art

U Centru za grafiku i vizuelna istraživanja Fakulteta likovnih umetnosti „Akademija“ do 7. januara pogledajte izložbu Vladimira Nikolića, priređenu povodom tradicionalnog objavljivanja novogodišnjeg kalendara Centra za grafiku, čiji je Nikolić ovogodišnji autor.

Za devetnaesti po redu kalendar, umetnik Vladimir Nikolić autor je originalne grafike pod nazivom subjekat i objekat. Štampan u tehnici sito štampe u ekskluzivnom tiražu od 100 primeraka ovaj zanimljiv izdavački projekat nastao je sa namerom popularizacije kulture kroz formu upotrebnog umetničkog predmeta. Mogućnost da se kalendarijum po isteku tekuće godine može odstraniti i grafika ostane trajno umetničko delo, čini ovu ediciju posebnom, a njena prvobitna funkcionalna primenena metamorfuje se u estetski i umetnički vrednovano delo.


pagecover Moderne drvene skulpture koje će vas zadiviti TRI IZLOŽBE U KCBU_cover1 Tri izložbe u galerijama Kulturnog centra Beograda pagecover 7 ilustracija koje pokazuju gde se ljubav krije Spiderman-45stand-alone-artasnack-5a1e7327d0d3c__880 Umetnost od kokica · ·