Najbolje reklame na Superbowl-u
U VAZDUHU · urban flash

Ako ne znate evo informacije – Super Bowl je završna utakmica nacionalne lige u američkom fudbalu koja je tokom godina postala pravi nacionalni praznik. Od samog kraja šezdesetih kada je uspostavljen kao sport sa zvaničnim kvalifikacijama i tipovima takmičenja, fudbal je postao malo po malo glavna stvar koja se prati i uz koju se navija u prvoj nedelji februara.

Ono što još uvek možda ne znate a vezano je za Super Bowl jeste da su u toku ovog sportskog spektakla sve popularnije, prisutnije a postaju i posebno specijalizovane reklame. Ono što se u okviru slogana izgovara mora da ima nešto od ragbi terminologije, da stvara asocijativnu vezu sa publikom koja se priprema da gleda utakmicu svog života, recimo. Za tridesetak sekundi reklamnog prostora kompanije plaćaju oko 5 miliona dolara, a zahvaljujući činjenicu da te posebno pravljene reklame, neobične i u svakom smislu spektakularne bivaju prikazane baš na Super Bowl-u povećava se i broj onih koji utakmicu gledaju kod kuće. Prošle godine je zabeležen televizijski rekord od 144 miliona gledalaca putem TV ekrana, a ono što povećava svake godine gledanost jeste činjenica da se u pauzama meča pojavljuju sjajne reklame kao i nastupi velikih muzičkih zvezda.

Ukoliko ste u prilici ovog vikenda posvetite se Super Bowlu, ako ne pogledajte neke od najsimpatičnijih reklama do sada prikazanih:

1. Pokemon slavi 20. rođendan

Za iskrene ljubitelje igre snaga volje i želja nikada nisu bile problem.

2. Reklama za Bud Light Party (Seth Rogen nosi hulahopke)

Priprema za najbolje prodavce je kao i priprema za završnu ragbi utakmicu – mora se voditi računa o svemu.

3. Reklama sa Lil’ Waynom, Jeffom Goldblumom i Georgeom Washingtonom

Sjajni kadrovi i dobra muzika, poznata lica i neobična završnica.

4. Christopher Walken je još uvek najbolji

Kia Optima je auto koji vam zasigurno nije potreban, ili verovatnije niste u prilici da ga sebi priuštite, ali kada vam stari šmeker ovako ispriča priču o šarenim i bež čarapama, kakve su šanse da već u ponedeljak nećete u banku…

5. Reklama zbog koje ćete poželeti da pozovete mamu

Nema ni potrebe ni razloga da se objasni zašto je mama važna na svetu, a oni kojima je nekada bila prvi i jedini član publike, koja je bodrila hrabrila i razumela, koja je previjala modra kolena i govorila vam da nikada ne odustanete od svog sna – baš ona je zaslužila svaki sekund ove dirljive reklame!

Čaj koji menja boju Čaj koji menja boju 6 neobičnih poslastica za ljubitelje kafe 6 neobičnih poslastica za ljubitelje kafe Sophia Loren i Dolce & Gabbana - novi parfem o kojem se mašta Sophia Loren u reklami za novi parfem modne kuće Dolce & Gabbana – pogledajte video Kosa kao umetnost Kako da vaša kosa postane deo klasične umetnosti · · ·