filmovi
KULTURA · art

Estetika koju Tim Burton pokazuje u svojim filmovima inspiracija je mnogim umetnicima. I ne čudi jer slavni režiser je od svojih filmova napravio zaista poseban svet, jedinstven, prepoznatljiv i uvrnut. Animator iz Rusije, Andrew Tarusov, je stvorio čitav niz crteža superheroja u stilu Tima Burtona.

Već smo videli kako bi izgledali junaci serije Game of Thrones da seriju režira Tim Burton, i toga se možete podsetiti ovde. A kako Marvelovi i DC heroji izgledaju kada su predstavljeni u stilu slavnog reditelja, pokazaće nam Andrew Tarusov koji je u svojim ilustracijama zaista ušao u mračni i uvrnuti svet sjajnih likova i estetike koju je stvorio Tim Burton. I svi jedva čekamo da vidimo novu filmsku kreaciju slavnog reditelja, jer on zaista ume da stvori nešto novo, drugačije i inspirativno. U galeriji možete pogledati radove o kojima smo pisali.

Andrew TarusovOtvori galeriju
SANU UMETNICI RATNICI Kosta Miličević, „Predeo s Krfa (Izgled Krfa)”, 1918, Vlasništvo Muzeja savremene umetnosti, Beograd 1 Dve izložbe Muzeja savremene umetnosti Ratovi zvezda art „Ratovi zvezda“ kakve još niste videli slikari Poslednja dela poznatih slikara ekv reload izlog „EKV Reload“ u Konceptu 45 · ·