Suši čarolije
PULS GRADA · gastro

Volite li sirovu ribu i da li ste ikada okusili suši? Za one koji nisu previše spretni, ili ne vole da kuvaju, radoznalost ne prestaje, naročito ako volite da obilazite restorane po gradu i probate tipična jela određenih država i naroda. Tako se otvara mogućnost da suši jedete u restoranu, a kada i ukoliko to poželite, danas postoje i radnje u kojima možete nabaviti sveže sastojke potrebne da sami napravite ovu tradicionalnu japansku poslasticu. Ipak, da li biste se zabrinuli, da slatki zalogajčići počnu da se mrdaju u tanjiru, ili da vam se tako nešto samo učini?

Suši napravljen od Koi ribe je kažu odličan. Oni koji ga prave u kući već znaju različite trikove, koje čovek vremenom savlada kada priprema hranu koja nije tipična za prostor u kojem živi, i kada početak takvog posla podrazumeva mnogo pokušaja sa malo uspeha. Zahvaljujući JunsKitchen-u napravljen je kratak video koji pokazuje kako da napravite suši komade koji liče na životinje od kojih je suši nadev napravljen. Reč je naravno o ribama i morskim plodovima, ali kako su oni iseckani da bi se potencijalni gosti prevarili, e, to još niste videli…

Prilično vam je jasno da ovakvu veštinu imaju samo oni kojima ovo nije prvi put da u kućnim uslovima prave suši. Za početak se odvažite i napravite obične i klasične oblike, a onda, malo po malo, pređite na takozvani viši nivo, u kojem ćete već praviti imitacije Koi riba i drugih morskih nemani. Samo polako, i sa strpljenjem, i na večeru pozovite nekoga ko će znati da ceni vaš trud i vaše temaki i uramaki!

Kako da u klasičan suši unesete malo zabaveOtvori galeriju
Feta sir Dodoni: Ukusi Mediterana sa vama svakog dana! bastino Baštino – uživajte u zimskoj bašti najšarmantnijeg beogradskog restorana Modna varjača Lejdi Gaga Modna varjača: Kako kuva Lejdi Gaga? cover Poslastičarnica: Kratko, jasno i slasno · · · ·