LV torbe
NULL · stilistika

Kada je imao samo 16 godina LV je odlučio da će promeniti svet. Znao je da će biti proizvođač torbi i kofera, ali ono što svakako nije mogao znati jeste, da će njegova želja da promeni svet blagovremeno postati realnost!

Ali od samih početaka do dana današnjeg mnogo toga se u mitu LV promenilo, mnogo toga je ipak i ostalo isto…

U vreme kada mladi Vuitton ima 16 godina svet je izgledao prilično različito od današnjih prilika. Za početak pojam transporta a sa tim u vezi i torbe ili kofera koji je bio neophodan više je nalikovao kakvom starom vesternu nego čistim hodnicima aerodromskog saobraćaja.

Godine 1837. saobraćaj je još uvek bio prašnjav, nedovoljno razvijen, pa često i vrlo kompleksan, a torbe su svima trebale i morale su da budu pre svega praktične! Prošlo je dugih 17 godina pre nego što je nekada šegrt kod Monsieur Marechal došao do prilike da otvori sopstvenu prodavnicu. A kofere i torbe izrađivao je prema željama svojih prvih mušterija, koje su zahtevale jednostavan dizajn, prtljag lak za transport i najčešće kofere koji nalikuju na kutije.

Od tada, do danas izmene u dizajnu LV brenda izmenjene su u takozvanim finim ili kozmetičkim okvirima, ali ono prvobitno dobro i originalno zauvek je prepoznato i zadržano kao vrhunska vrednost kojoj se dive tolike žene sveta…

LV je idealan za putovanjeOtvori galeriju

 

 


cover Klasični mantil u novom ruhu cover Dobar par cipela menja sve cover 5×5 komada nakita idealnih za leto cover Novi načini za nošenje kupaćih kostima · · · · ·