screen-shot-2019-05-15-at-3.22.53-pm
KULTURA · film/TV

„Black Mirror“ (Crno ogledalo) je popularna britanska serija koja na inteligentan način prikazuje potencijalne negativne posledice korišćenja novih tehnologija po čovečanstvo. Do sada je snimljeno četiri sezone i nekoliko samostalnih epizoda. Ono što je zanimljivo u vezi sa ovom serijom je činjenica da je svaka epizoda priča za sebe, zbog čega je mnogi upoređuju sa legendarnom „Zonom sumraka“.

Nova sezona kreće sa prikazivanjem od 5. juna na streaming servisu Netflix. Ovog puta su snimljene tri epizode, što prekida praksu poslednje dve sezone koje su ih imale šest.

Idejni tvorac i glavni autor serije, Čarli Bruker, napisao je scenario svih epizoda. Malo se zna o njihovoj radnji, ali upravo objavljen trejler otkriva neke zanimljive detalje.

Jasno je da će u jednoj priči glavnu ulogu tumačiti Endrju Skot, našoj publici najpoznatiji kao Morijarti u popularnoj seriji Šerlok. On će ovog puta igrati običnog čoveka kome je dozlagrdilo da živi u svetu gde su svi opsednuti svojim mobilnim telefonima i sudeći po trejleru, odlučiće se za neka malo ekstremnija rešenja tog problema.

Glavna uloga u drugoj epizodi je poverena Majli Sajrus. Ona glumi pop zvezdu koja očigledno nije zadovoljna svojim životom i pored činjenice da je milioni obožavaju. Istovremeno ćemo pratiti priču jedne nesigurne tinejdžerke koja ima robot-lutku koja joj svaki dan udeljuje komplimente i tako hrani njenu taštinu i sprečava ozbiljnu samorefleksiju.

Zvezda Marvelovih filma Entoni Meki je glavni lik treće priče u kojoj tumači porodičnog čoveka koji je nezadovoljan svojim životom i traži spas u svetu novih tehnologija.

trailer-for-disneys-maleficent-mistress-of-evil-social Andželina Džoli je ponovo Grdana u drugom delu Diznijeve bajke IT: CHAPTER TWO Pogledajte jezivi trejler za drugi deo horora „To“ mad max charlize t Top 10: Najbolje filmske uloge Šarliz Teron watchmen-tv-series-footage Prvi tizer za seriju „Nadzirači“ · · · ·