cover www.allure.com
PULS GRADA · lepota

Osim što kroz muziku i pesme Gaga govori o sebi i svojim iskustvima, tako i preko konstantnog tetoviranja na svom telu ispisuje ličnu istoriju. Saznajte više o pevačicinim tetovažama, a tako i o njoj samoj, u tekstu koji sledi.

Piše: Isidora Spasić

Violinski ključ

Ovo je Gagina prva tetovaža, koja se nalazi u dnu leđa, a uradila ju je sa 17 godina. Tada još nije bila poznata, ali kao da je na neki način njome predvidela uspešnu muzičku karijeru.

Znak mira

U čast Džona Lenona, Gaga je uradila ovu tetovažu 2006. godine. Znak mira nalazi se na unutrašnjoj strani ruke, odmah ispod dlana. Okrenut je tako da Gaga gleda u pravu stranu.

Bele rade

Ne zna se kada je tačno pevačica uradila tetovažu ova tri nežna cveta, koji se nalaze na njenom levom ramenu.

Ruže

Kako bi pokrila deo oko istetoviranog violinskog ključa, Gaga je 2008. godine angažovala Kat Von D da istetovira ruže. One sada prekrivaju dobar deo donjeg dela leđa pevačice.

Tokyo Love

Dok je 2009. godine Gaga provela neko vreme u Japanu, rodila se ideja za ovom tetovažom. Tom prilikom pevačica je sarađivala sa poznatim fotografom Arakiem, koji se na polaroide potpisao sa Tokyo Love.

Rilkeov citat

Tokom boravka u Japanu nastala je još jedna tetovaža. U pitanju je citat na nemačkom iz Pisma mladom pesniku, koje je napisao Rajner Marija Rilke. Tekst govori o potrebi za stvaranjem, posebno za pisanjem.

Srce

Nakon što je operacija srca Gaginog oca dobro prošla, ona je 2009. godine u njegovu čast istetovirala oblik srca u kome piše dad (tata).

12/18/1974

Blizu tetovaže sa Rilkeovim citatom, Gaga je ucrtala broj koji predstavlja datum kada je njena tetka Džoan preminula. A upravo se jedan od Gaginih album i zove po njoj.

Little Monsters

Poznato je da Gaga obožava svoje fanove, koje zove njenim malim čudovištima. Zato ne čudi što je 2010. godine, nakon što je dobila dve Grammy nagrade, istetovirala upravo ovu sintagmu.

Jednorog

Oko glave jednoroga istetovirane su reči Born This Way, što je kao što znate naziv još jednog Gaginog albuma. Jasno je da ove reči podstiču individualnost i veru u sebe.

ARTPOP

Pošto u Gaginom slučaju očigledno postoji tradicija tetoviranja naziva njenih muzičkih albuma, tako je i ARTPOP dobio svoje zasluženo mesto na pevačicinom telu.

Sidro

Tetovažu sidra uradio je čuveni tatu-umetnik Henk Schiffmacher. Možemo samo da pretpostavimo kako se Gaga zbog svog magičnog glasa, a i ove tetovaže, oseća kao sirena.

Heruvim

Retko ćete videti ovu tetovažu heruvima, iliti anđela, s obzirom da se nalazi na Gaginom potiljku.

RIO

Tokom turneje u Rio de Žaneiru, Gaga je odlučila da iza svog levog uveta ispiše ime grada. Ono što je zanimljivo jeste da slovo I podeseća na krst.

Miš

Gagina sestra imala je nadimak Miš kada je bila mala. Zato je pevačica istetovirala miša koji drži iglu i konac, jer njena sestra posebno voli modu. Ispod još piše ime Nat, što je skraćeno od Natali.

Truba

Sa unutrašnje strane Gagine desne ruke nalazi se tetovaža trube, koju je uradila u čast džez muzičara Tonija Beneta, sa kojim je i sarađivala na albumu Cheek to Cheek.

Kandža

Takođe inspirisana fanovima, Gaga je uradila stilizovanu tetovažu kandže 2014. godine. Rekli smo već da svoje verne pratioce naziva malim čudovištima, što je bila direktna inspiracija za dizajn ove tetovaže.

Mother Monster

Mesec dana nakon istetovirane kandže, Gaga je uradila natpis koji jasno govori da je ona „majka” svojih fanova.

Potret Dejvida Bouvija

Nije tajna da je Gagina velika muzičko-modna inspiracija bio Bouvi. Zbog toga njegov lik krasi Gagina rebra sa leve strane.

DNA struktura + znak večnosti

Pevačica je bila žrtva seksualnog zlostavljanja, pa je ovom tetovažom želela da oda počast ženama koje su preživele sličnu traumu

Joanne

Osim što je Joanne naziv njenog albuma, to je ujedno i ime njene tetke. Slova na tetovaži ispisana su upravo rukopisom Gagine preminule tetke.

Haus

Kreativni tim Lady Gage zove se Haus of Gaga, pa je zbog desetogodišnjice njihovog zajedničkog rada 2016. godine pevačica istetovirala ovu reč.

La Vie En Rose

Film A Star Is Born direktno je odgovoran što je Gaga istetovirala ružu i ovaj tekst. Bila je to pesma koja je ubedila Bredlija Kupera da uzme Gagu za glavnu ulogu, a pored toga ona je i peva u filmu.

Muzičke note

Note su raspoređene tako da se dobija GAGA, što je naravno deo umetničkog imena pevačice. Ovo je ujedno i njena poslednja tetovaža, iako će sigurno biti novih.

.

2 Individualne potrebe kože – mi (ni)smo svi isti crvenilo-cover Rešite se konačno kuperoze, dosadnog crvenila na koži! cover Milan Bauranov: Šminker koji ruši granice i poziva na originalnost BeFunky-collage (2) Najlepše frizure sa Nedelje mode · · · · · · ·