coverB
PULS GRADA · lepota

Šta biste vi sve uradili da ostanete večno mladi i lepi? Svetske zvezde zasigurno su spremne na mnoge, u najmanju ruku maštovite poduhvate. Bizarno, smešno, strašno ili uzaludno… evo nekoliko primera, pa prosudite sami.

Vampirski facelift Kim Kardashian

Nije lako biti Kim. Treba uložiti mnogo vremena i truda (u ovom slučaju i bola) kako bi se održao lep ten, pred kojim fotografi neprestano škljocaju. Tokom ovog tretmana krv se vadi iz vene, zatim se iz nje izvuku trombociti, koji se onda ubrizgavaju u lice kako bi se stalo na put borama. Lepota doista boli!

Treman lica (i tela) kavijarom Angeline Jolie

Ova dama ima skup ukus kada je očuvanje izgleda u pitanju. Tretman u sebi sadrži riblja jajašca, koja hidriraju i zatežu kožu lica i tela. Angie je posebno bila potvrgnuta njemu u trudnoći, kako bi izbegla dobijanje strija. Za one sa skromnijim budžetom tu je jekoderm.

Terapija pijavicama Demi Moore

Ona zaista ide do ekstrema kada je lepota u pitanju. Nekoliko puta išla je u Evropu samo da bi se podvrgla ovom navodno zdravom tretmanu. Pijavice se prikače na telo, gde isisavaju krv dotične osobe, i na taj način je čiste i izlučujući nekakve enzime, izvlače toksine iz organizma. Većina ljudi se ipak nada da u životu neće morati da vidi pijavicu, a kamoli da ima posla s njom.

Umivanje ledenom vodom Kate Hudson

Kate potapa svoje lice u izuzetno hladnu vodu s ledom, kako bi sačuvala sjaj svog tena i postigla revitalizirajući efekat. Ovako ekstremno hladna voda trebalo bi da smanjuje nadutost lica i pojačava njegovu cirkulaciju. Vrlo je verovatno da će regularno umivanje hladnijom vodom poslužiti svrsi.

Tretman licai dvadeset četvorokaratnim zlatom  Bar Rafael

Ovaj tečni tretman sastoji se od istopljenog zlata koje se premazuje preko čitavog lica. Postoji i u varijanti u kojoj se listići zlata direktno apliciraju. Trebalo bi da se tekstura i ton kože poprave, a crvenilo, bore i tamni kolutovi oko očiju nestanu. Bar nije prva koja se ovog skupog tretmana setila; postoji teza da je Kleopatra bila njegov začetnik. Za skromnije, tu su razne druge maske za lice starih receptura – zlata vredne.

Tretman lica ptičjim izmetom Victorie Beckham

Ko bi rekao da će ova dama posegnuti za tako nečim… Međutim, činjenica je da koristi japansku kremu sa dodatkom izmeta slavuja, koja posvetljava kompleks tena i smanuje pojavu akni. I ne zvuči naročito posh, mora se priznati.

Maske za lice sa placentom Jennifer Lopez

J. Lo je odlučna u tome da uspori proces starenja po svaku cenu. Tvrdi da ova skupa maska od placente i kolagena podmlađuje kožu i da je doprinela njenom svežem i mladalačkom izgledu. Pa dobro, šta sad, nije toliko strašno; drugi poznati i pojedu svoju placentu!

Maska za lice sa pčelinjim otrovom Kate Middleton

Vojvotkinja od Kembridža navodno je tretirala svoje lice ovom maskom pre nego što se udala za svog princa na belom konju. Smatra se da ovaj tretman nije agresivan poput botoksa, već da je njegova blaža zamena. Maska podiže i učvršćuje kožu, lišavajući je bora i drugih znakova starenja. Ipak, drugi će ostaviti pčele da i dalje neometano lete s cveta na cvet.

Krema za lice sa puževom sluzi koju koristi Katie Holmes

Katie je otkrila da su kozmetički proizvodi na bazi sluzi koju puževi ispuštaju odlični za obnavljanje oštećene kože, jer je regenerišu i čine mekom. Zbog elastina i proteina koji ispuštaju zajedno sa svojom sluzi, ovi proizvodi sve su više traženi među poznatima. I dok Holivud želi da ih nanese na svoje lice, Francuzi će ih radije pojesti. Oh mon Dieu, kakva šteta!

Kupka sa vinom Teri Hatcher

Mnogi vole da popiju dobru čašu kvalitetnog crvenog vina, ali Teri ide korak dalje. Ona voli da se opusti u kadi napunjenoj toplom vodom, uz dodatak nekoliko čaša ovog vina. Tvrdi da doprinosi mekoj i glatkoj koži, kao i da je zbog oksidansa obnavlja i podmlađuje. Kako god vam drago, jedno živeli nikad nije na odmet!

Boje kose za proleće Proleće 2016: Najbolje boje za kosu Prolećne frizure Ideje za nove prolećne frizure Playboy bez golotinje Ovo je prvi Playboy bez golotinje Garderoba koja neguje kožu Guess: Pantalone koje hidriraju i neguju vašu kožu · · ·