Sergej Polunjin 3
U VAZDUHU · grad

Narodni muzej u Beogradu svečano će biti otvoren 28. juna, nakon što je 15 godina bio zatvoren za javnost zbog rekonstrukcije.

Nakon dugog iščekivanja i obimnih radova na uređenju enterijera i eksterijera centralne zgrade Narodnog muzeja u Beogradu, dan kada će najstarija muzejska ustanova u Srbiji i nezaobilazan centar istorije umetnosti i kulture naše zemlje predstaviti svoju novu stalnu postavku sve je bliži.

Tim povodom, u Beograd je stigao jedan od najpoznatijih baletskih umetnika današnjice, koreograf i glumac, Sergej Polunjin kao glavni protagonista promotivnog spota povodom otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu. Muziku za spot potpisuje Isidora Žebeljan, a spot će biti korišćen za promociju Narodnog muzeja u čitavom svetu.

Narodni muzej će biti otvoren stalnom postavkom koja obuhvata širok hronološki opseg od dalekog paleolita sve do umetnosti 20. veka. Organizovana na tri nivoa reprezentativnog zdanja zgrade koja i sama predstavlja spomenik kulture, postavka će biti raspoređena na 5.000 m2 izložbenog prostora. Polazište u osmišljavanju nove muzejske postavke, u kome su učestvovali kustosi Narodnog muzeja i dizajneri Jelena Stefanović, Igor i Irena Stepančić, bilo je nastojanje da uravnoteženim kombinovanjem konvencionalnog i inovativnog, postavka omogući otvoreni uvid kako u umetnost, tako i u prošlost.

1 - Bogdan Spasojević Meet Belgrade: Upoznaj Beograd – upoznaj ljude Kraš party Birthday Crushhh: Mini festival ljubavi, tolerancije i dobre muzike Event Belgrade Bar Show u hotelu Radisson Blu Old Mill Svaka limenka se računa Beogradski Manifest: Zabava za celu porodicu ·