Iz dečje perspektive
U VAZDUHU · urban flash

Spravica pod nazivom „Go-Pro“ već nam je toliko puta do sad pokazala kako nešto izgleda, a da sami nikada nismo posetili to mesto, skakali sa vrha solitera ili skijali između zaista uskih planinskih lanaca. Ali, da ne bude da je ova kamerica namenjena samo onima koji uživaju u adrenalinskim, tj. ekstremnim sportovima, evo jednog zabavnog načina da se pokaže perspektiva, i to dečja.

Iz jedinstvene perspektive, to jest iz unutrašnjosti dečijih kolica, grad može sasvim drugačije izgledati. Kapi vode na zaštitnom poklopcu dečjih kolica mogu stvoriti pravi kaleidoskopski pogled na obližnji krajolik, ili visoke zgrade u urbanim naseljima.

Ekvadorski fotograf Diego López Acosta dosetio se da Njujork posmatra iz drugačijeg ugla, koji do sada još ni jednom umetniku nije pao na pamet. Baš kao i mnogi drugi, pa i sasvim obični turisti, i Diego je pred sobom imao iste građevine i turističke lokalitete, ali je zahvaljujući kamerici Go-Pro, koju je smestio iznad glave svoga sina, udobno smeštenog u bebi kolicima, napravio potpuno drugačije fotografije.

Plan je bio da ove fotografije predstavljaju uspomene bebe Ignacija, koji je po prvi put došao u Njujork, kako bi posetio svog oca koji studira u čuvenoj umetničkoj školi School of Visual Arts. Sa druge strane ovaj je eksperiment pomogao i Diegu da otelotvori svoju dobro zamišljenu ideju o perspektivi.

Acosta je po završetku ovog mini foto eksperimenta morao da pregleda preko više od 2000 slika, kako bi pronašao one najbolje.

Ideali ženske lepote kroz istoriju – pogledajte ovaj kratki video Ideali ženske lepote kroz istoriju – pogledajte ovaj kratki video Artlexa Chung Ko se krije iza „ArtlexaChung“ Instagram profila? Kad bi Gandi došao na čas joge Kad bi Gandi došao na čas joge Kristian Mensu Kristián Mensa: Kad se ilustracije pomešaju sa stvarnošću