1-34_cover
PULS GRADA · lepota

Crne guste trepavice kao ideal lepote mogu uskoro ustupiti mesto novim interaktivnim veštačkim trepavicama koje svetle i menjaju boju u zavisnosti od vaših pokreta. U pitanju je proizvod pod imenom f.lashes, za koji su odgovorni dvojica Šveđana: Tijen Fam i Dejvi Tejlor.

U izradi interaktivnih trepavica je korišćena LED tehnologija, a energiju za rad dobijaju od baterije veličine onih za ručne satove. Baterija je povezana diskretnim kablovima za trepavice i možete je šnalom zakačiti za kosu. Kao i obične veštačke trepavice, i f.lashes se stavljaju na krajeve očnih kapaka uz pomoć odgovarajućeg lepka.

Prodavaće se u beloj, roze, plavoj, zelenoj, crvenoj i žutoj boji, a posebnu pogodnost predstavlja mogućnost izbora različitih efekata svetlucanja. Neki od njih reaguju na pokrete glave, a drugi na skakanje ili hodanje. Izborom dance efekta na primer, trepavice menjaju boju kada igrate i nasumično svetlucaju.

Dizajneri f.lashes interaktivnih trepavica tvrde da su one savršeno bezbedne, vodootptorne i da ne emituju toplotu, tako da ne morate da se brinete da ćete njihovim nošenjem imati neke negativne zdravstvene posledice.

Verujemo da već vidite sebe na žurci kako blistate sa svojim svetlećim trepavicama, ali nažalost moraćete još malo da sačekate pre nego što ćete biti u mogućnosti da koristite ovaj interesantni proizvod. Naime, f.lashes interaktivne trepavice se trenutno nalaze u prototip fazi, a tek od skora postoji mogućnost njihovog naručivanja preko Kickstarter platforme. Očekuje se da budu spremne za masovnu proizvodnju od januara 2018.

shutterstock_433273975_cover Mukopolisaharidaza: Enzim koji razbija celulit Ladival Ladival: Medicinski preparati za sunčanje i najosetljivije kože cover324 Idealne frizure za letnje dane Na letovanju Kako negovati kožu pre godišnjeg odmora ·