VividSydney2017-LightingOfTheSails-AudioCreatures-01_cover
U VAZDUHU · svet

Sidnej svake godine zasvetli jarkim bojama zahvaljujući festivalu Vivid Sydney u okviru kojeg je grad 23 dana prekriven sa preko 90 svetlosnih i muzičkih instalacija.

Festival se dešava na sedam gradskih opština, a njegov epicentar je čuvena Sidnejska opera, na koju se svako veče projektuju šarene animacije inspirisane živim svetom mora. Njihov autor je Ash Bolland, dok je za muzičku pratnju zadužen brazilski kompozitor i producent Amon Tobin.

Više od 2 miliona ljudi je lane uživalo u festivalu, a ove godine se posetiocima nudi još više zanimljivog sadržaja. Osim svetlosnih instalacija, za posetioce je pripremljeno i oko 400 muzičkih događaja. laserske predstave i vatromet.

Vivid Sydney će trajati do 17. juna, pa ako ste u blizini, skoknite do Sidneja da osetite bar deo atmosfere ovog zanimljivog festivala. Za one koji ne planiraju da posete Australiju tu su fotografije najzanimljivijih svetlosnih instalacija koje možete pogledati u našoj galeriji.

Svetlosne instalacije u SidnejuOtvori galeriju
pagecover Napuštena mesta koja nas očaravaju svojom lepotom oliver-curtis-volte-face-92_cover Da li znate gde se oni nalaze? worlds-most-amazing-fountains-28-5931093905669__880_cover Najneverovatnije fontane na svetu SAM_0629-1024x664_cover Šarena groblja Meksika · · ·