art-3197310_960_720
U VAZDUHU · urban flash

Mnogima je teško da zamisle da nisu sve poznate ličnosti oduvek bile bogate kao što su danas. Mnogi od njih koji danas žive u izobilju potiču iz porodica koje su živele na rubu siromaštva, a sada se njihovo bogatstvo procenjuje u milionima.

Težak i trnovit je put do slave, a neke zvezde to bolje znaju od drugih. Iako se nama možda čini da su preko noći postali popularni, veliki broj njih su bukvalno živeli na ivici egzistencije pre nego što im se dogodio uspeh. Njihove životne priče nas inspirišu nas motivišu, a u nastavku teksta pročitajte koje to poznate ličnosti teško detinjstvo nije omelo u njihovim ciljevima i snovima.

Hilari Svonk

Pre nego što je postala zvezda filma, Million Dollar Baby, glumica je odrastala u siromaštvu. Njen otac je rano ostavio njenu majku sa troje dece. Majka Hilari Svonk nije imala izbora i odlučila je da se presele u Kaliforniju, gde su bili prisiljeni da žive u automobilu i da rade različite poslove kako bi preživeli. Danas, bogatstvo Hilari Svonk se procenjuje na 40 miliona dolara.

Sara Džesika Parker

Roditelji slavne zvezde Sare Džesike Parker razveli su se kad je ona imala samo dve godine. Imali su jako velike poteškoće oko finansija i jedva su sastavljali kraj s krajem. Sara je zatim dobila svoju prvu ulogu već sa 11 godina na Brodveju, a planetarnu popularnost je postigla ulogom Keri Bredšo u seriji Sex and City. Njeno bogatstvo se sada procenjuje na 90 miliona dolara.

Demi Mur

Poznata glumica je živela u naselju kamp kućica sa majkom alkoholičarkom i očuhom. Njh dvoje su imali problematičan brak prepun nasilja pa su se često selili. Sa 16 godina Demi je napustila školu i počela da radi kao model. Kasnije je krenula na časove glume, a ostalo je istorija. Njeno bogatstvo se procenjuje na 150 miliona dolara.

Džim Keri

Džim Keri nije imao previše razloga da se smeje u prošlosti. Život kanadskog glumca se odvijao dobro do trenutka kada njegov otac nije izgubio posao. Tada je njegova porodica izgubila dom i primorani su da žive u kombiju. Glumac je radio kao noćni čuvar i domar kako bi zaradio. Kasnije se ostvario kao jedan od najboljih komičara u Holivudu, a ostvarenja u kojima je igrao predstavljaju sinonime za ovaj žanr. Procenjuje se da u banci i pokretno/nepokretnoj imovini ima oko 150 miliona dolara.

Tom Kruz

Retko se dešava da filmovi Toma Kruza ne prođu dobro na bioskopskim blagajnama. Filmovi u kojima je igrao doneli su mu bogatstvo od 470 miliona dolara. Međuti, Tom je odrastao u siromaštvu. Njegovi roditelji su se razveli kada je imao 11 godina, a njegova majka je morala da radi četiri posla, samo da bi platila račune. Kada je imao 16 godina, učestvovao je u školskoj predstavi, gde je i rođena njegova ljubav prema glumi.

Dž. K. Rouling

Džoana Rouling je zaradila milijarde pišući serijal romana o Hariju Poteru, ali pre toga je živela jako siromašno, zavisila je od milostinje i borila se protiv depresije kao samohrana majka. Zahvaljujući knjigama i filmskoj franšizi o Hariju Poteru, Roulingova danas poseduje bogatstvo vredno milijardu dolara.

Opra Vinfri

Opra predstavlja najbolji primer da se naporan rad i pozitivan stav o životu na kraju uvek isplate. Rođena je u siromašnoj porodici. Odrasla sa bakom i dekom, jer ju je majka rodila dok je bila tinejdžerka. Ne samo što je živela u siromaštvu, ona je trpela fizičko i seksualno zlostavljanje. Nakon završene srednje škole počela je da radi na lokalnoj radio stanici. A danas je, bez obzira na to šta joj se dešavalo u detinjstvu, uspela da stvori medijsku imperiju vrednu tri milijarde dolara.

cover Osam žena koje su promenile tok istorije genius-ideas-solutions-make-life-easier-13-5a96b51415ead__605 Genijalna rešenja koja bi trebalo češće koristiti shutterstock_370039793-1000x500 Najčudniji zakoni širom sveta 5a9929b2487ff91d008b45a3-960-720-cover U kojim profesijama se krije najviše preljubnika? · · ·