3689
PULS GRADA · aktuelno

Kako prenosi Si-En-En, najpoznatiji svetski kuvar Entoni Bordejn jutros je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Parizu, a po svemu sudeći reč je o samoubistvu. Bordejn je preminuo u 62. godini.

„Sa velikom tugom obaveštavamo javnost da je naš dragi prijatelj i kolega preminuo“, navodi se u saopštenju ove medijske kuće koja je prenosila Bordejnov kulinarski i putopisni šou Parts Unknown.

„Njegova ljubav prema avanturi, sticanju novih prijatelja, ukusnoj hrani i piću, kao i zanimljivim pričama, činila ga je izvrsnim pripovedačem. Njegov talenat da nas uvek iznenadi nečim novim nikada nije prestao, i svima će nam jako nedostajati. U ovom teškom trenutku, mi smo mislima uz njegovu porodicu.“

Bordejn je ovih dana boravio u Francuskoj, gde je trebalo da snima novu epizodu svog serijala. Jutros ga je mrtvog u hotelskoj sobi zatekao njegov prijatelj, francuski kuvar, a prema navodima svetskih medija, Bordejn se obesio.

Bordejn je bio jedan od najpoznatijih kuvara današnjice, koji je pored dara za kuvanje, bio i vrlo talentovan pripovedač. Svoja bogata iskustva sa putovanja širom sveta delio je sa gledaocima svog uzbudljivog serijala. Autor je knjiga Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly Medium Raw: A Bloody Valentine to the World of Food and the People Who Cook.

Bordejn je često bio viđen u društvu poznatih ličnosti pa smo tako u njegovoj emisiji mogli da ga vidimo kako pije pivo sa Barakom Obamom u Hanoju ili ćaska sa Igijem Popom u Majamiju. „Vi volite hranu i vrlo ste pristojni za stolom?  Lepo me dočekujete na mojim putovanjima? Sešću i ručaću sa vama“, govorio je Bordejn.

On je negovao imidž kulinarskog mangupa, i uživao je u degustiranju najrazličitijih mogućih jela na svim meridijanima, od Maroka do Arktika. Pored toga, vrlo iskreno govorio je o upotrebi narkotika, prekomernom pušenju i konzumiranju alkohola.

2013, prilikom primanja nagrade Peabody, svoj pristup prema poslu opisao je sledećim rečima: „Mi postavljamo vrlo jednostavna pitanja kao što su : ‘Šta vas čini srećnim?’ ili ‘Šta volite da jedete?’, i na njih uvek dobijamo neverovatne odgovore!“

abba-royals-home-1528207406 Kejt, Vilijam, Megan i Hari kao članovi grupe ABBA EXIT-CONVERSE---SLAJDER---1200-X-600 Kreni od starke: Doživi Converse na EXIT festivalu! photo-1522036150865-e4ee8b0c2695 Starbucks: Čuvena kafa i u Srbiji Dok'n'Ritam Žene u rokenrolu u fokusu 3. Dok’n’Ritam festivala · · · ·