hbz-marilyn-monroe-marriages-00-index-1495054947
KULTURA · fotografija

Tokom svog kratkog života, Marilyn Monroe nije baš imala puno sreće u ljubavi. Pre svoje prerane smrti u 36. godine stigla je da se uda i razvede čak tri puta. Zanimljivo je da muškarci s kojima je ulazila u brak nisu mogli biti različitiji.

Prvi među njima, James Dougherty, je bio radnik u fabrici koji se 1942. oženio sa Marylin kada je ona imala svega 16 godina. Nakon četiri godine, brak je okončan razvodom. Sledeći na redu je bio brak sa velikom zvezdom bejzbola Joe DiMaggiom, za koga se udala 1954, nakon dve godine zabavljanja. Bilo je potrebno samo 274 dana da i od tog veoma turbulentnog braka ne ostane ništa.

Marilyn je sreću u braku potražila ponovo 1956. udajom za čuvenog dramskog pisca Arthura Millera. Nažalost, i ovaj brak se završio pet godina kasnije posle zajedničkog rada na filmu The Misfits 1961. godine. Pogledajte u našoj galeriji neke poznate, ali i neke malo ređe fotografije Marilyn Monroe sa svoja tri muža.

Marilyn Monroe i James Dougherty 1942.Otvori galeriju
aerial-photography-bo-le-1_cover Obala Australije iz ptičje perspektive dressed-in-light-dani-olivier1 (1)_cover Modeli obučeni svetlošću pagecover I divlje životinje su smešne Majke su uvek lepe! Majke su uvek lepe · ·