Steve Jobs - tvorac giganta Apple, bio je u stanju da jede jednu istu hranu nedeljama, kao kada je jeo toliko šargarepe i jabuka da mu je koža postala tamnija od prekomernog karotena
U VAZDUHU · urban flash

Svako želi da bude produktivniji, a posebno preduzetnici. Postavlja se pitanje kako je najlakše povećati produktivnost? Predložićemo vam jedan od načina – pojednostavite svoj proces donošenja odluka građenjem navika.

Istraživanja su otkrila da u proseku donosimo čak 35.000 odluka dnevno! Šta ćemo jesti za doručak? Koju košulju ćemo obući danas? Kada ćemo na poslu otići na pauzu? Ovo su samo neka od pitanja na koja moramo da odgovorimo u toku dana. Zar ne bi bilo bolje kada bi za bar neku od ovih dilema imali uvek spremnu odluku i time uštedeli dragoceno vreme svakog dana? Mnogi uspešni ljudi su već naučili ovu lekciju i izabrali su da nose iste odevne kombinacije svaki put kada se pojave u javnosti.

Kreator Facebook-a Mark Zakerberg nosi svoju prepoznatljivu sivu majicu sa kratkim rukavima brenda Brunello Cucinelli gotovo svaki dan. Bivši američki predsednik Barak Obama je u svom ormanu imao samo siva i teget odela. Čuveni hip hop izvođač i producent Dr. Dre ne izlazi napolje bez svojih Nike Air Force 1 patika, a svi ste verovatno već upoznati sa omiljenim odevnim komadima pokojnog Stiva Džobsa – crnom rolkom, farmerkama i New Balance patikama.

Sledeća 3 razloga dokazuju zašto je limitiranje odevnih kombinacija koje nosite dobro za vas:

1. Manje ćete gubiti vreme

Kada ne morate da razmišljate svako jutro o onome što ćete nositi tog dana, možete odmah da se posvetite drugim obavezama. Takođe ćete preskočiti zamorne odlaske u kupovinu i traženje savršenih artikla odeće za različite prilike. Dovoljno je da jednom izaberete nekoliko kombinacija koje vam se dopadaju i kupite više komada iste odeće za koju ste se odlučili.

2. Uštedećete mentalnu energiju 

Barak Obama je to lepo objasnio u intervjuu za magazin Vanity Fair: „Potrebno je da budete fokusirani za donošenje teških odluka. Sve ostalo je sporedno. Pronađite svoju rutinu i ne dozvolite sebi da trošite svoju dragocenu energiju na nebitne stvari“. Nošenjem iste odeće svakog dana, uštedećete značajnu mentalnu energiju, bolje iskorišćenu za važnije odluke.

3. Uvek ćete se osećati dobro u onome što nosite

Kada postanete prepoznatljivi po svom modnom stilu, više nećete osećati pritisak s kojim se mnogi suočavaju svakodnevno kada se pitaju „da li sam se danas lepo obukao/la“. Niko neće imati gore mišljenje o vama zbog toga što uvek isto izgledate, a činjenica da nosite baš ono što volite u svakoj prilici će značajno podići vaše samopouzdanje.

Zdrava ishrana 7 saveta za kontrolu porcija koji dovode do brzog mršavljenja grandmother-microsoft-paint-art-concha-garcia-zaera-spain-16 Ova baka je majstor MS Paint-a 576aa6c991058425008cab83-960-480 Kako uspešni definišu uspeh brooke-cagle-38255-unsplash-1000x500 Ime je povezano sa vašim izgledom (više nego što mislite) · · ·