Severna Koreja tajne slike
fotografija

Da li zato što je nedostupno voće uvek slatko ili zato što ljudi vole da otkrivaju misterije, tek svako malo se nađe neki hrabar tip iz zapadne civilizacije koji se eto odvaži da pođe u posetu Severnoj Koreji kako bi o njoj otkrio ono što već ne znamo.

Ako ćemo pravo, i ne znamo mnogo toga, ali kada neko na internetu objavi fotografije Severne Koreje sa duhovitim naslovom „izneo sam ovo iz zemlje a da Kim ne zna“ ostaje nam da se zapitamo – šta zapravo nekom balavcu može da znači avantura po Pjongjangu a šta on veruje da je misteriozno o takvoj zemlji otkrio ostatku sveta…

Autor ovih fotografija tvrdi da su nelegalne i da je zbog toga imao problema na granici, da su ga zapitkivali zašto ima toliko mnogo fotografija, umesto da mu ih samo oduzmu. Istina je da je Severna Koreja manje raspoložena za turističke maršute u pravcima koje svaki pojedinac odabere, kao i da ste kada jednom kročite na ono tlo na mestu gde vladaju drugačija pravila.

Pa ipak, ne znači li to da bi baš tako i najlakše mogli da upoznate nečije običaje i pravila ponašanja, ako samo posmatrate i upijate ono što vidite, bez potrebe da otkrivate velike misterije koje ćete posle prodati zapadnjačkoj internet civilizaciji. Sve ovo liči na loš špijunski krimić. Sve osim fotografija, koje su stvarno dobre!

Policija je na svakom korakuOtvori galeriju
Obojene stare slike Crno-bele fotografije oživele nakon bojenja Fotograf konja Zašto je divno biti fotograf konja Džinovski pas Avantura džinovskog psa i jednog fotografa Države bez granica Kako zaista izgledaju slobodne granice · ·