Tajni životi pop art junaka
KULTURA · art

Da li ste se ikada zapitali šta se događa sa junacima crtanih filmova kada se u bioskopima upale svetla? Možda vas ne zanima da li su Pepeljuga i princ zaista živeli srećno do kraja života, ali da li je Pepeljuga posle trećeg deteta krenula u teretanu, to vas verovatno zanima. Ne, nismo sišli s uma, samo pokušavamo da vam predstavimo sjajnu seriju pop art radova Grégoirea Guillemina.

Ovaj mladi umetnik sebe opisuje kao eklektičnog grafičara koji je zaljubljenik u kompjuterske igrice, a njegovi radovi do danas su prepoznati u svetu kao duhoviti odgovori na umetničku zaostavštinu pop artista, kao što je Lichtenstein. Njegova serija nosi naziv The Secret Life of Heroes i zanimljiva je jer nastoji da crtane junake i heroje prikaže kao filmske zvezde koji pred malim ekranima spašavaju svet, ali potom posežu za sokićima, nezdravom hranom, puderom ili mobilnim telefonima i drugim sitnim zadovoljstvima kako bi njihov dan bio kao i bilo čiji drugi.

Tajni životi popularnih junakaOtvori galeriju
Imati i nemati Jelovnik bogatih i siromašnih: Imati i nemati Slavko Krunić Izložba Slavka Krunića „Bijenale odmetnica“ u Galeriji 212 umetnost i ekologija Umetnost i životna sredina safe_image.php Izložba „Pit Mondrijan. Slučaj ‘Kompozicije II’‟ u Narodnom muzeju · · ·