Murali za zidove
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Verovatno ste do sada slušali kako je zahvalno da umesto što svako malo krečite stan ili kuću ljudi u vašem okruženju hvale tapete, naročito one samolepljive kojima prelepljuju određene površine u stanu i na taj način ga bolje čuvaju. Na šta konkretno mislimo – na sve one kutke oko kuhinjskih elemenata koje morate da ribate u slučaju da su obloženi pločicama ili da često krečite ako su zidni. Iz takvih praktičnih razloga svet tapeta je ponovo počeo da se vraća u upotrebu, a dekorativni momenti potom su usledili, pa su se veliki tapetni listovi preselili i u trpezarije, dnevne i spavaće sobe.

Zidni murali u različitim enterijerima izgledaju odlično, najčeće otvaraju i ukrašavaju prostor bez previše muke, a zahvaljujući sve boljim dizajnerskim rešenjima izbor motiva na tapetima je zanimljiviji i kreativniji nego što to ikada možete da postignete običnim krečenjem.

Za jednostavne promene u stanu koje ne koštaju mnogo, a mogu dosta da promene atmosferu prostorije preporučuju se sve popularniji floralni i pastelni motivi tapeta, koje biste postavili na čitav jedan zid. U slučaju da vam manjka svetlosti u stanu uvek možete da se odlučite za svetle površine koje u izmaglici ili u imitaciji oblaka mogu da nadomeste nedostatak osvetljenja. Čak i kancelarijski prostori mogu delimično da se oblože ovakvim muralima, u zavisnosti od želja i potreba.

Pogledajte neke od trenutno najpopularnijih motiva i dezena koji se u svetu enterijera preporučuju kao idealno rešenje za uređenje prostora u kojem se živi ili radi…

Mural na zid i dekoracija prostorije je napola završenaOtvori galeriju
Napuštene zgrade u Parizu Napuštena naselja jedne generacije Parižana Van Gogova soba i Airbnb Airbnb: Van Gogova soba za 10 dolara Manostiles Manostiles Danish Design: Sinonim za pravi duh severa u vašem domu Uredite spavaću sobu Nameštaj za koji niste znali da vam je potreban · · ·