Scarlett Johanson
KULTURA · fotografija

Poznata izdavačka kuća objavila je veliku knjigu fotografija poznate američke fotografkinje uz koju je potrebno nabaviti i postolje.

Posle Helmuta Newtona i Davida LaChappellea, izdavačka kuća Taschen objavila je knjigu fotografija Annie Leibovitz, u kojoj su prikazani radovi tokom njene duge i bogate karijere, u ediciji SUMO. U pitanju su knjige velikog formata, koje se prodaju uz postolje na kome treba da stoje. Knjiga je teška skoro 20 kilograma i košta 2.500 dolara. Postoje četiri varjante naslovnih strana – možete kupiti knjigu na čijoj naslovnici su David Byrne, Whoopi Goldberg, Patti Smith i Keith Harring.

Leibovitz je radila za magazin Rolling Stone, koji je objavio legendarne fotografije zagrljaja Johna Lennona i Yoko Ono i sliku Whoopi Goldberg koja se kupa u mleku, a sada je glavni fotograf u časopisu Vanity Fair, gde ima priliku da pravi teatralne portrete holivudskih zvezda.

Pogledajte neke od njenih najpoznatijih fotografija u našoj galeriji:

Cate BlanchettOtvori galeriju
Screen Generation Digitalna generacija Mick Jagger, 1964. Čuvene fotografije Davida Baileya na izložbi Brick Lane, 1957. i 2014. Fantastične fotografije Londona nekad i sad Sleeveface Kreativni portreti sa omotima ploča