Tetovaže umesto lekara
U VAZDUHU · tech/web

Često vas inovacije u savremenoj tehnologiji prijatno iznenade, ali još uvek ne mislite da je čovek previše postigao uz pomoć mašina, makar ne onoliko koliko smo se nadali kada su internet i kompjuteri ušli u svakodnevicu. Vreme je da svoje mišljenje promenite, jer se pred vama nalazi poslednja reč tehnike, one koja može da pomogne čoveku da ostane zdrav i da na vreme reaguje ukoliko njegovo telo pokaže prve znake umora.

Tech Tats je takoreći privremena tetovaža, veoma slična onoj koju deca lepe na ruke uz pomoć sličica preslikača, ali joj je namena posve drugačija. Zahvaljujući maloj kompaniji Chaotick Moon Studios i timu namenjenom radu na tehnološkim inovacijama, ova tetovaža možda izgleda zanimljivo, ali je njena osnovna namena da vas održi zdravim, i reaguje ukoliko vaš imuni sistem počne da slabi.

Niko ne voli odlazak kod lekkara, pa čak i kada je u pitanju rutinska provera celokupnog zdravstvenog stanja, takozvana „generalka“ koju bi nakon tridesete godine trebalo da obavljate jednom godišnje. Ove hi-tech tetovaže su još uvek u esperimentalnoj fazi, ali se čini da će njihova primena jednoga dana biti takoreći bezgranična. Prikupljeni podaci iz vaše privremene tetovaže bili bi poslati direktno vašem izabranom lekaru ili specijalisti, i vas bi kontaktirali samo onda kada za tim ima razloga. Prema rečima stručnjaka iz Chaotick Moon Studios baš kao što možete da proverite svoje zdravlje, uskoro biste mogli da umesto novčanika sa sobom nosite ovu majušnu tetovažu koja bi vaše finansijske podatke mogla da prikaže samo onima kojima vi želite da oni budu dostupni.

Chaotic Moon Studios – Tech Tats from Chaotic Moon Studios on Vimeo.

Tech Tats je za sada moguće podesiti tako da pokaže rane znakove groznice, vitalne funkcije organizma, a tumačenje simbola sa tetovaže lako je tumačiti, tako da i onaj koji je nosi može jednostavno da se uveri u svoje zdravstveno stanje. Budućnost, izgleda ne leži u naočarima za virtuelnu stvarnost i sajber seks, već u primeni tehnoloških dostignuća u cilju produženja života i poboljšanju njegovog kvaliteta.

Tim iz Chaotick Moon Studios napravio je stvarčicu koja detektuje zdravstvene promeneOtvori galeriju

Huawei Watch1 Huawei Watch – odličan pametni sat za one sa dubljim džepom Samsung 40JU6000W1 Samsung 40JU6000W – sve čari 4k tehnologije po relativno povoljnoj ceni YouTube Music aplikacija YouTube Music – aplikacija za muziku sa YouTube-a huawei Pametni satovi: 12 najboljih modela · · · ·