Pawel Kuczynsk
KULTURA · art

Možda ne znate njegovo ime ali ste sigurno videli rad poljskog ilustratora Pawela Kuczynskog. Poznat je po političkim karikaturama i ilustracijama koje pokazuju koliko je naš um i naš život „zatrovan“ društvenim mrežama. Njegovi radovi kruže po Facebooku, Instagramu, Redditu.

Pawel Kuczynski je na celo ludilo oko aplikacije Pokémon Go odgovorio sjajnom ilustracijom gde svetli, žuti i srećni Pikachu sedi na vratu igrača koji drži mobilni telefon. Naslov rada je jednostavno Kontrola.

Ilustratorovi ostali radovi se bave temama kao što su autoritativnosti stranačke politike, okrutnosti prema životinjama i zavisnosti od društvenih mreža. Crni humor je definitivno deo Pawelovog rada, on nema milosti prema savremenom životu, ne okreće glavu na drugu stranu kada radi svoje ilustracije. Još sjajnih ilustracija pogledajte u našoj galeriji.

Pawel KuczynskOtvori galeriju

Autor inspiraciju nalazi u stanju u Poljskoj, stvarima koje pretrpavaju Internet, onom što se dešava u svetu i kaže da je jedino bitno reagovati u pravom trenutku da bi se poruka prenela. Kako Pawela Kuczynski doživljava moderni svet i politiku, najbolje opisuje sledeći gif.
6c9da5ba79f1cbaf2625f97787a3e9ec
Još radova možete pronaći na umetnikovom sajtu. Zanimljiva stvar, Pawel još uvek nema smartfon.

porterti Veličanstveni portreti čovekovog licemerja Tumblr-i-am-craving-you- Frida Kalo kroz gifove tetovaža Minijaturne kružne tetovaže MUZEJ U SRCU GRADA City letnja preporuka #02: Muzej u srcu grada · · ·