iop
PULS GRADA · zdravlje

Za vino znamo, preporučuje se čaša dnevno crnog vina, ali sada ispada da je i tekila dobra za naše zdravlje! Uvek smo skeptični kada je u pitanju konzumiranje alkohola, jer svi znamo gde to može da odvede ako se pređe mera jedne čašice. Možda ste čuli da se tekila može koristiti u svrhe ulepšavanja (pomaže kod masne kose i smanjuje mitisere), probiotik je, ali, naravno, sve umereno.

I ima još jedna stvar, tekilu pijete kad jedete. A ako je koristite kao šampon, zapravo kod pranja kose, onda samo malo kosu isperite tekilom, pomaže kod rešavanja problema masne kose. I ako je nanosite na lice, znajte da tekila uklanja prljavštinu i masnoću sa kože. Od nje možete napraviti i kremu. Tako što ćete u nekoliko kašika šećera sipati morsku so, kokosovo ulje i tekilu, nekoliko kapi bademovog ulja i eteričnog ulja ruže. Sad imate kremu čijom upotrebom za nekoliko nedelja koža postaje mekana i sjajna. Tako kažu.

A šta ako pijete tekilu, kako ona onda pomaže zdravlju? Čaša tekile uz ručak ili večeru je odlična za metabolizam. Nakon što popijete tekilu, nepohodno je da popijete i čašu vode.

Jedan od razloga zašto je tekila dobra za zdravlje jeste taj što sadrži supstancu koja se zove fruktan, a ona je izvor probiotika, koji, pokazalo se imaju blagotvorno dejstvo na funkcionisanje organizama i pomažu u pravilnom funkcionisanju creva povećanjem „zdravih“ bakterija u njima.

Najgori šefovi na filmu Da li je vaš nadređeni emocionalni vampir? Hollywood-smile cover MND Dental: Izlečite paradontopatiju i druge bolesti zuba pš U kakvoj su vezi kasni odlazak na spavanje i negativne misli? Akai bobice Super-hrana za super doručak: Akai bobice i granola · · ·