Telenor rođendan
U VAZDUHU · grad

Kompanija Telenor obeležila je prvu deceniju poslovanja u Srbiji, a proslavi tim povodom prisustvovali su predstavnici državnih institucija, privrednog sektora, kao i veliki broj poznatih ličnosti. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji, a tokom deset godina uloženo je više od 445 miliona evra u razvoj infrastrukture i servisa. U protekle dve godine, Telenor je pokrio celu Srbiju brzim mobilnim internetom, a njegovi korisnici su prvi osetili sve prednosti 4G mreže.

Mapa pokrivenosti se ubrzano širi i do kraja godine 50 odsto stanovništva Srbije biće pokriveno 4G signalom. Kompanija je na tržište Srbije uvela digitalne servise, a 2014. godine otvorena je Telenor banka, prva onlajn banka u regionu, koja danas ima više od 200.000 korisnika.

Od dolaska na srpsko tržište, kompanija se trudi da bude odgovoran i pouzdan partner društva u kojem posluje. Tako je 2007. godine osnovana Telenor fondacija. Sa više od 350 partnera realizovan je niz projekata, poput otvaranja Telecentra, prvog onlajn i video servisa za prevođenje na zvakovni jezik. Takođe, u okviru projekta „Povezivanje”, 140.000 Roma prvi put je dobilo zvanična dokumenta, a 30.000 dece je vakcinisano. Sa UNICEF-om i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Telenor radi na izgradnji bezbednog okruženja za decu i mlade na internetu.


Tube Balkan Fest Balkan Tube Fest 2016 Festival italijanskog filma Festival italijanskog filma u Beogradu Degeneza Festival neafirmisanih bendova Cat Power Moderna trubadurka Cat Power stiže u Beograd ·