Tempere od čokolade
U VAZDUHU · urban flash

Japanski dizajnerski studio Nendo nedavno je dizajnirao ograničenu seriju „čokoladnih boja“ za Seibu robnu kuću u Japanu. Svoje ostvarenje opisali su kao: „…dizajn koji kombinuje uzbuđenje iz detinjstva prilikom otvaranja nove kutije tempera i ushićenost kada skidate poklopac sa bombonjere koju ste neočekivano dobili“.

Maštovita ekipa iz Nendo studija uspela je da spoji ljubav prema slikanju i čokoladi u jednom proizvodu. Kreirali su jednostavno, prepoznatljivo i ukusno pakovanje sa 12 tuba, koje samo izgledaju kao komplet tempera za slikanje.

Umesto da se pripremite za umetnički poduhvat, spremite se za uživanje u omiljenom slatkišu! Svaka tuba obeležena je etiketom različite boje, koje ukazuju na raznovrsnost aromatizovanih sirupa kojima su čokoladne tempere punjene. Boje su birali tako da se pronađe ponešto za svačiji ukus – karamel sirup, zeleni čaj, grožđe, dinja, kafa, borovnica, jagoda, vanila, malina, med, rum i brendi. Osim toga što etikete označavaju koji vas ukus očekuje kada pregrizete tubu, one igraju i ulogu omotača koji će vas sačuvati da se ne umažete ovom nesvakidašnjom poslasticom. Praktično rešenje, zar ne?

Nendo je osnovao Oki Sato, dizajner rođen u Torontu, 1977. godine. Ovaj studio osmišljen je kao koncept koji bi ljudima trebalo da pruži taj jedan poseban momenat, koji je Sato simbolično obeležio znakom uzvika. Taj uzvičnik je nešto što će obogatiti naš svakodnevni život i rutinu, i učiniti ga interesantnijim. Oki Sato smatra da u današnje vreme, usled velikog broja obaveza i briga, ti trenuci nam veoma lako promaknu. Iz tog razloga, ovaj dizajner je Nendo usmerio ka sakupljanju tih svakodnevnih ! momenata i oblikovanju istih u nešto što će biti lako prepoznatljivo i razumljivo gotovo svima.

Sve proizvode ovog studija možete videti i na sajtu www.nendo.jp, dok čokoladne tempere možete pogledati u našoj galeriji:

Tempere od čokoladeOtvori galeriju
Beard advetising Najzastupljeniji trendovi u prošloj godini From Georgia to Wisconsin Kako održati vezu na daljinu? Preko Instagrama Mentor Jednogodišnji program „Kreativno mentorstvo“ Batkid Sedam ljudi koje je proslavio internet u 2013. godini